Μιλώντας στην εκπομπή «Επί παντός Αθλητικού» στον Super Sport FM 104.0, ο Γιαννάκης Κυπριανίδης ανέλυσε τις φάσεις του ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και συγκεκριμένα τις δύο κίτρινες κάρτες που δέχθηκε ο Ρομπέρζ.

Το γκολ του Απόλλωνα: «Στο τέρμα του Απόλλωνα, υπήρχαν υποψίες για οφσάιντ. Όταν μας έδειξαν τη φάση σε ανοικτό πλάνο, υπήρχε ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης και ο σκόρερ ήταν πλήρως καλυμμένος».

Για την πρώτη κίτρινη του Ρομπέρζ: «Στο 42’ δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα ο Ρομπέρζ. Ύψωσε το πόδι πάνω από τη μέση και κατεβάζοντάς το, χτύπησε τον παίκτη της Ανόρθωσης. Σωστά δέχθηκε την πρώτη κίτρινη».

Για τη δεύτερη κίτρινη του Ρομπέρζ: «Στη συγκεκριμένη φάση, ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα. Ο Ρομπέρζ διώχνει την μπάλα, όμως με το πόδι που τη διώχνει, κάνει την δεύτερη κίνηση και βάζει τις τάπες των παπουτσιών στο πόδι του αντιπάλου. Ο κανονισμός λέει για απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο διαιτητής ήταν υπόχρεος να ελέγξει τα πόδια του ποδοσφαιριστή, πού πάνε. Δεν ήταν φυσική κίνηση, το άφησε τεντωμένο και βρήκε το πόδι του αντιπάλου. Ο Πορτογάλος τον κάλεσε στο VAR και του είπε ότι υπήρχε περίπτωση κόκκινης κάρτας. Ο κανονισμός λέει πως δεν πας στο VAR για δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πήγε και είδε τη φάση, αντί να του δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα, του έδειξε δεύτερη κίτρινη. Δύο αποφάσεις έπρεπε να πάρει: είτε να δείξει απευθείας κόκκινη, είτε τίποτα. Ο διαιτητής πήγε στην σολομώντειος λύση, έδειξε δεύτερη κίτρινη. Για να ευχαριστήσει και τις δύο ομάδες; Είναι αυτές οι αποφάσεις που είναι εκτός κανονισμών, για να ικανοποιούμε όλους».