Ενώ στα πρώτα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος που αγωνίστηκε, συν τα δύο ευρωπαϊκά με τη Ζίλινα, δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, τον τελευταίο καιρό ο Μπακαλί Νταμπό έχει πάρει μπρος για τα καλά.
Ο Γάλλος επιθετικός έχει σκοράρει στα τελευταία τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Πάφος FC, ΠΑΕΕΚ και Ανόρθωση, δείχνοντας ότι διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.
Το αξιοσημείωτο είναι πως ο 33χρονος ποδοσφαιριστής, βρίσκει δίχτυα σε τέσσερα διαδοχικά ματς για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα, αγωνιζόμενος σε μία ομάδα, στο ίδιο πρωτάθλημα.
Ποτέ στο παρελθόν, αγωνιζόμενος σε Ίβρι, Κρετέιγ, Ιστρ, Καμπάλα και Νέφτσι Μπακού, δεο είχε πετύχει κάτι τέτοιο. Ακόμη και στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, την περίοδο 2018-19, όταν αγωνιζόταν στη Νέφτσι και είχε σκοράρει 14 γκολ σε μία σεζόν, δεν είχε καταφέρει να σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια.
Το ‘χε πετύχει όμως όταν… άλλαξε ομάδα. Συγκεκριμένα, είχε σκοράρει στο τελευταίο του ματς με τη Νέφτσι (στο 4-0 επί της Σαμπάχ) στις 7 Μαρτίου 2020 και στη συνέχεια στα πρώτα του τρία παιχνίδια με τη φανέλα του Απόλλωνα: στο 1-1 με τη Δόξα στις 27 Αυγούστου, στο 5-1 επί της Σαμπουρτάλο για το Γιουρόπα Λιγκ στο ΓΣΠ (27/08) και στο 6-0 επί του Ερμή στο «Αμμόχωστος» (30/08). Τότε όμως το πέτυχε με δύο διαφορετικές ομάδες, σε διαφορετικά πρωταθλήματα και με απόσταση πεντέμισι μηνών…
Ο Νταμπό είναι… on fire κι έχει συμβάλει με τον καλύτερο τρόπο ώστε να καλυφθεί το κενό του τραυματία Ιωάννη Πίττα…

Ανδρέας Βεντούρης