Στην παρουσία του προέδρου Νίκου Κίρζη αλλά και οργανωμένων φίλων της ομάδας που έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στους ποδοσφαιριστές ότι θέλουν μόνο νίκη, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Απόλλωνα για το ντέρμπι της Δευτέρας με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (17:45 Cablenet Sports 1/ Live balla.com.cy).
Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο με ενδεχόμενο διπλό οι «γαλάζιοι» θα ξεφύγουν 15 ολόκληρους βαθμούς από την «Κυρία» αλλά το σημαντικότερο είναι ότι θα κλείσουν από την κορυφή τον α’ γύρο και θα δημιουργήσουν μια δυναμική για την συνέχεια.
Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγερ δούλεψε σε ένα πλάνο ανάλογο με αυτό της νίκης επί της ΠΑΕΕΚ χωρίς να υπολογίζει σε Μαυρία και Τζουμ που ήταν βασικοί στο προηγούμενο παιχνίδι και ως ε τούτου η 11άδα θα έχει αναγκαστικά τουλάχιστον δύο αλλαγές.
Ο Ανδρέας Παναγιώτου Φιλιώτης θα καλύψει το κενό του Ελλαδίτη. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που τον αντικατέστησε στο παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ, ενώ μέτρησε συνολικά εφτά συμμετοχές μέχρι τώρα (έξι βασικός και μία αλλαγή) και είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο εμπιστεύεται ο προπονητής.
Ο Κύπριος ακραίος αποτελεί την δεδομένη επιστροφή στο αρχικό σχήμα, ενώ η δεύτερη επιστροφή θα είναι ένας εκ των Βουκασίν Γιοβάνοβιτς, Ίλιαν Ίλιεφ και Ντανίλο Σπόλιαριτς.
Οι υπόλοιποι εννιά που θα πάρουν φανέλα βασικού θα είναι οι Αλεξάνταρ Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Κατελάρης, Χαμάς, Κολ, Ζράντι, Αλμπάνης, Νταμπό και Στορ.