Η ιστορική σεζόν, της επιστροφή της Ανόρθωσης στην Α’ κατηγορία της καλαθόσφαιρας, έχει αρχίσει αρκετά καλά. Μπορεί να μην βρίσκεται στην πρωταγωνιστική πορεία που θα ήθελαν στη βαρωσιώτικη ομάδα, όμως έχει μία μεστή παρουσία εντός παρκέ με τρεις νίκες και τέσσερις ήττες στις πρώτες 7 αγωνιστικές. Συνομιλήσαμε με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Σάκη Πασσά, για να δούμε πως είδαν από τη δική τους οπτική την αρχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, την ήττα από το ΑΠΟΕΛ και το παιχνίδι με τον Αχιλλέα.
«Ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς φέτος, δουλέψαμε αρκετά στον προγραμματισμό. Περάσαμε διάφορα, δυσκολίες και πολλά άλλα, δουλεύοντας πάνω στο πρότζεκτ της ομάδας. Θέλαμε να δούμε πως λειτουργεί με την έναρξη της σεζόν, είχαμε μία αμφιβολία για το αν θα πετύχει. Είδαμε όμως ότι στελεχώθηκε σωστά το ρόστερ, με έμπειρους και νεαρούς καλαθοσφαιριστές. Έγιναν σωστές επιλογές και στο κομμάτι των ξένων. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει, κρίνονται από φυσιολογικά, μέχρι πολύ καλά», μας είπε αρχικά ο και πρόσθεσε:
«Ο πάγιος στόχος στην Ανόρθωση είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στην πρώτη μας σεζόν στην κατηγορία, μετά από αρκετά χρόνια. Μακροπρόθεσμο πλάνο, είναι να μπορέσουμε να είμαστε πιο διεκδικητικοί και να πρωταγωνιστήσουμε».
Για το αν μπορεί να στηριχθεί πάνω στους νέους καλαθοσφαιριστές μακροπρόθεσμα η Ανόρθωση: «Έχουμε τέσσερα παιδιά που είναι γέννημα θρέμμα της ομάδας. Προσπαθούν να βρουν το χρόνο τους μέσα στο παιχνίδι. Είμαστε αποφασισμένοι να τους στηρίξουμε και να τους έχουμε στην ομάδα τα επόμενα χρόνια αν το θέλουν».
Για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ και το αυριανό με τον Αχιλλέα Καϊμακλίου: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ. Προσπαθήσαμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε, ήμασταν κοντά στο σκορ, όμως κάποιες λεπτομέρειες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να χάσουμε. Αυτό που ακολουθεί, είναι ιστορικό παιχνίδι με τον Αχιλλέα. Δύο ομάδες που ήταν μαζί τα τελευταία χρόνια. Ο Αχιλλέας είναι μία ομάδα που βλέπουμε μπροστά μας την τελευταία 3ετία. Έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ μας, ξέρουμε πως δουλεύουν».
Για τη στήριξη του κόσμου: «Τη στήριξη του κόσμου δεν την νιώσαμε όπως θα θέλαμε. Προφανώς πρέπει να αρχίσει να χτίζει το κοινό του και το καλαθοσφαιρικό τμήμα και ιδιαίτερα ο κόσμος που είναι στην Λεμεσό, πρέπει να μας στηρίξουν. Είναι πρόβλημα και η κάρτα φιλάθλου φυσικά, αφού οι οργανωμένοι ακολουθούσαν την ομάδα πέρσι. Πρέπει σιγά σιγά όμως να έρχεται κοντά στην ομάδα. Αυτό φυσικά, θα εξαρτηθεί και από την δική μας προσπάθεια και εδραίωση της ομάδας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για το καλό της Ανόρθωσης».

Κύπρος Εγγλέζος