Δεν χρειάζεσαι κανένα.. ποδοσφαιρικό διδακτορικό για να αντιληφθείς πως τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του 2021 δεν είναι απλά σημαντικά για την Ομόνοια, αλλά έως και καθοριστικά. Όποιος βιαστεί να το χαρακτηρίσει μέχρι και υπερβολικό, ας ρίξει μια ματιά πιο κάτω στο πρόγραμμα των «πρασίνων» έως τις γιορτές των Χριστουγέννων:
21/11/21: ΟμόνοιαΆρης
25/11/21: Καραμπάκ-Ομόνοια
29/11/21: ΑΠΟΕΛΟμόνοια
05/12/21: ΑΕΛΟμόνοια
09/12/21: Ομόνοια-Καϊράτ
13/12/21: ΟμόνοιαΑΕΚ
19/12/21: ΔόξαΟμόνοια
22/12/21: ΟμόνοιαΑΕΛ
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως πρόκειται για ένα ομολογουμένως πολύ δύσκολο πρόγραμμα και το ζητούμενο για την Ομόνοια δεν είναι ποιες και πόσες μεταγραφές θα πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο, αλλά να φτάσει μέχρι τότε έχοντας μειώσει την απόσταση από τις προπορευόμενες ομάδες.
Από την κορυφή και τον Απόλλωνα είναι ήδη στο -11, από την ΑΕΚ στο -10 κι από τον προσεχή της αντίπαλο, τον Άρη, στο -9. Το θετικό είναι πως από τις υπόλοιπες τέσσερεις ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω από αυτήν, η διαφορά είναι μικρή: στο -3 από ΑΠΟΕΛ, στο -2 από Ανόρθωση και Ολυμπιακό, στο -1 από την ΑΕΛ ενώ ισοβαθμεί με την Πάφος FC.
Τα ματς λοιπόν μέχρι τα Χριστούγεννα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία της. Ενδεχομένως μάλιστα τα αποτελέσματα σ’ αυτούς τους αγώνες, να κρίνει ακόμη και το πλάνο ενίσχυσης…

ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ
Το σκηνικό με τους διεθνείς της Ομόνοιας έχει ως εξής:
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ: Στη διάθεση του Χένινγκ Μπεργκ τίθενται ξανά οι διεθνείς με την Εθνική Κύπρου Κακουλής, Τζιωνής, Ψάλτης και Παπουλής. Το ίδιο ισχύει για τον Μπασιρού, που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Κομόρων.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ: Ο Λανγκ αγωνίζεται σήμερα Δευτέρα με την Εθνική Ουγγαρίας κόντρα στην Πολωνία (21:45). Ο Σεχού θα παίξει αύριο Τρίτη με την Εθνική Νιγηρίας κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού (18:00).
Νικόλας Παναγιώτου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους είναι στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων, για την εκτός έδρας αναμέτρηση με την αντίστοιχη της Πορτογαλίας αύριο Τρίτη στις 22:15.
Τέλος στην εθνική Νέων βρίσκονται οι Ανδρέας Ευαγγέλου, Κωνσταντίνος Χρίστου, Νικόλας Κυριακίδης και Κωνσταντίνος Βενιζέλου, με το τελευταίο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο αύριο Τρίτη κόντρα στη Μολδαβία.

Ανδρέας Βεντούρης