Με ήττα ολοκλήρωσε η Κύπρος τη διαδικασία της προκριματικής φάσης για το Μουντιάλ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε με 2-1 από τη Σλοβενία εκτός έδρας.
Και τα τρία γκολ του αγώνα επιτεύχθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά ο Ζάγιτς στο 47΄ σκόραρε με κοντινό πλασέ, ενώ στο 84’  ο Τσέριν βρήκε δίχτυα με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κακουλλής στο 89’  με εξαιρετικό σουτ.
Μια νίκη, δύο ισοπαλίες και εφτά ήττες είναι ο απολογισμός της εθνικής μας ομάδας, η οποία απέφυγε την τελευταία θέση, λόγω διαφοράς των γκολ. Κύπρος (-17) και Μάλτα (-21) ολοκλήρωσαν με πέντε βαθμούς στον όμιλο…
Η γενική εικόνα είναι κακή, αφού η Εθνική μας δεν μπόρεσε να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα δεχόμενη ντροπιαστικής ήττες…

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Όμπλακ, Μπιγιόλ, Τσέριν, Ίλιτσιτς, Κάρνιτσνικ, Κούρτιτς, Μάλκοβετς (90′ + 4 Τσέλαρ), Σπόραρ, Στογιάνοβιτς, Βέρμπιτς (31′ Λόβριτς), Ζάγιτς (84′  Στούλατς).
Στον πάγκο:  Μπέλετς, Τσέλαρ, Κάριτς, Κούτερ, Ρογκέλι, Τιίγιανιτς, Βέκιτς, Βρχόβετς. 

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Αντωνιάδης, Λαΐφης, Ανδρέου, Αβραάμ (90′ +2 Σπόλιαριτς), Κάστανος, Αρτυματάς, Δημητρίου, Παπουλής (81′  Κακουλλής), Πιέρος, Τζιωνής (74′  Εφραίμ).
Στον πάγκο: Τούμπας, Δημητρίου, Καρώ, Ψάλτης, Μάμας, K. Σωτηρίου, Ηλία. 

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούρτιτς, Στογιάνοβιτς / Ανδρέου, Αρτυματάς, Κάστανος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΚΟΡΕΡ: 47′ Ζάγιτς

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Διαιτητής του αγώνα ο Ρώσος Σεργκέι Ιβανόφ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ρομάν Ουσάτσιεφ και Βαλερί Νταντσιένκο, με τέταρτο τον Βλάντισλαβ Μπεζμπορόντοφ. Στο VAR ο Βιτάλι Μέσκοφ με βοηθό τον Ιγκόρ Ντεμέσκο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

Έναρξη αγώνα.
5’ Πλασέ του Ζάγιτς, η μπάλα πέρασε μόλις έξω. Πρώτη ευκαιρία στο ματς για τους Σλοβένους.
16’ Διπλή μεγάλη ευκαιρία για τη Σλοβενία. Ο Κούρτιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στη συνέχεια ο Βέρμπιτς έπιασε επίσης την κεφαλιά αλλά έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μιχαήλ.
23′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τη Σλοβενία. Από πολύ κοντά ο αμαρκάριστος Ζάγιτς έπιασε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα έξω.
ΣΧΟΛΙΟ: Στα… μισά του πρώτου ημιχρόνου. Πιο επιθετική η Σλοβενία, δημιούργησε ήδη τέσσερεις πολύ καλές ευκαιρίες. Κρατάει πολύ περισσότερο την μπάλα από την Εθνική μας, στο 72-28% η κατοχή.
24’ Ο Τσέλαρ με κοντινό πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αφού ο ίδιος ο Ρώσος διαιτητής, Σεργκέι Ιβανόφ, είδε τη φάση σε onfield review.
31’ Κίτρινη κάρτα στον Κούρτιτς.
31’ Πρώτη αλλαγή στον αγώνα για τη Σλοβενία. Αναγκαστική, με τον Λόβριτς να παίρνει τη θέση του τραυματία Βέρμπιτς.
36’ Κίτρινη κάρτα στον Στέλιο Ανδρέου. Υπερβολική, δεν ήταν φάουλ για κάρτα.
40’ Κίτρινη κάρτα στον Αρτυματά για φάουλ στον Ζάγιτς. Σωστή αυτή τη φορά η απόφαση του διαιτητή.
45’ Πλασέ από τον Τσέλαρ εντός περιοχής, απέκρουσε ο Μιχαήλ.
45+3’ Κίτρινη κάρτα στον Στογιάνοβιτς.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΕΛΙΚΕΣ: 8-1 (2-0)
ΚΟΡΝΕΡ: 5-0
ΚΑΤΟΧΗ: 68-32%
ΣΧΟΛΙΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Καλύτερη η Σλοβενία, δημιούργησε ευκαιρίες σε αντίθεση με την Εθνική μας που δεν ήταν καθόλου απειλητική. Στο πρώτο 25λεπτο είχαμε μεγάλες δυσκολίες απέναντι στους Σλοβένους, αφήνοντας κενούς χώρους δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν. Στη συνέχεια γίναμε πιο συμπαγείς αμυντικά, κλείσαμε περισσότερο τους χώρους και δεν επιτρέψαμε στην αντίπαλο να απειλήσει.

Έναρξη β’ ημιχρόνου

47’ 1-0: Στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου η Σλοβενία ανοίγει το σκορ. Αμαρκάριστος ο Ζάγιτς στην περιοχή, με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
53′ Σουτ από τον Μπάλκοβετς, έξω.
67’ Νέο σουτ του Μπάλκοβετς, έξω.
75′ Πρώτη ευκαιρία για την Εθνική μας. Κόρνερ του Παπουλή, προβολή του Αντωνιάδη, στην αγκαλιά του Όμπλακ.
84′  2-0 Ο Τσέριν με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
89′  2-1 Ο Κακουλλής μειώνει στο σκορ με ένα πανέμορφο γκολ.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ