Πρώτο θετικό δείγμα για τον Βραζιλιάνο. Ο Ντανίλο για πρώτη φορά από τον τραυματισμό του (βλέπε 18 Οκτωβρίου) στον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας, πάτησε γήπεδο στον Αρχάγγελο, ακολουθώντας ατομικό πρόγραμμα που περιλάμβανε τρέξιμο.
Μία πρώτη καλή εξέλιξη, όμως δε μπορεί να γίνει από τώρα πρόβλεψη για την επάνοδο του.
Θα συνεχίσει το ίδιο πρόγραμμα στις επόμενες μέρες και αν δεν νιώσει ενοχλήσεις, το επόμενο βήμα, είναι να εντείνει το ρυθμό προπόνησης.
Εκφράζεται η αισιοδοξία, ότι μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, θα είναι έτοιμος να μπει με την ομάδα και αν αυτό επιβεβαιωθεί, ίσως στο ντέρμπι με την Ομόνοια να συμπεριληφθεί στην αποστολή.
Πάντα όμως, με την προϋπόθεση ότι ο Ντανίλο θα νιώσει έτοιμος για κάτι τέτοιο. Θυμίζουμε ότι η ιατρική διάγνωση που εκδόθηκε στις 21 Οκτωβρίου και αφορούσε τον τραυματισμό του Ντανίλο έκανε λόγο με μερική ρήξη της πελματιαίας απονεύρωσης αλλά δεν έγινε πρόβλεψη για τον χρόνο απουσίας του.
Βασικά, αν καταφέρει ο Βραζιλιάνος να επιστρέψει με την Ομόνοια στις 29 Νοεμβρίου θα μιλάμε για απουσία σχεδόν έξι βδομάδων.


Όσον αφορά, τον Νταουσβίλι, ο οποίος τραυματίστηκε στον αστράγαλο στον ίδιο αγώνα (βλέπε Εθνικός Άχνας) ακόμα δεν κατάφερε να μπει στο γήπεδο.
Δοκίμασέ την περασμένη βδομάδα, ένιωσε όμως ενοχλήσεις και αποχώρησε. Παραμένει στο γυμναστήριο ο Γεωργιανός και ενδέχεται από βδομάδας να δοκιμάσει να τρέξει και ανάλογα θα κριθεί η επάνοδος του.
Για την ώρα, θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος να προλάβει τη ΑΕΚ παρόλο, ότι έχει ακόμα μέρες για να ελπίζει.
Ο Ντε Βινσέντι έκανε και την Πέμπτη μέρος του κανονικού προγράμματος. Αν καταφέρει από βδομάδας να μπει φουλ, πιθανόν να είναι στην αποστολή με την ΑΕΚ. Αλλιώς στο ντέρμπι με την Ομόνοια.
Για τον Μάγκλιτσα επίσης, τα δεδομένα δεν είναι ξεκάθαρα. Ο Κροάτης παραμένει στο γυμναστήριο (λόγω θλάσης) και με τη σειρά του αν δεν προπονηθεί από βδομάδας δεν θα είναι στην αποστολή με την ΑΕΚ.
Στο φιλικό της Παρασκευής με τον Αχυρώνα ( 10:30 Λιοπέτρι) θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Πάρης Πολυκάρπου, εξέλιξη που σημαίνει και επιστροφή του Κύπριου αμυντικού με την ΑΕΚ.
Εκτός από τους ποδοσφαιριστές που δεν προπονούνται (Νταουσβίλι-Μάγκλιτσα-Ντανίλο-Ντε Βινσέντι), έμειναν εκτός αποστολής από το φιλικό, οι Ντογκαλά και Σαμπάλα πιο πολύ για προληπτικούς λόγους.
Αμφότεροι, θα είναι έτοιμοι για τον αγώνα στην Αρένα με την ΑΕΚ.
Θυμίζουμε ότι, οι προπονήσεις στον Αρχάγγελο, θα επαναρχίσουν από την Τρίτη με την παρουσία και των Καρώ-Νεόφυτου Μιχαήλ-Εφραίμ και ενδεχομένως του Οκριασβίλι. Οι τρεις Κύπριοι διεθνείς ολοκληρώνουν την Κυριακή το βράδυ τις υποχρεώσεις τους, ενώ ο Οκριασβίλι έχει φιλικό αγώνα τη Δευτέρα το απόγευμα με το Ουζμπεκιστάν και εξαρτάται από την ημέρα και ώρα επιστροφής του, για να προλάβει την προπόνηση της Τρίτης.

Μιχάλης Παπαγεωργίου