Την καλύτερη της φετινή εμφάνιση, τουλάχιστον στο θεσμό του πρωταθλήματος, πραγματοποίησε η Ομόνοια στο Δασάκι. Οι «πράσινοι» έφυγαν με το διπλό επικρατώντας με 2-0 και έβαλαν τέλος στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα.
Ο Χένινγκ Μπεργκ άλλαξε και τους έντεκα ποδοσφαιριστές που ήταν βασικοί κόντρα στη Βασιλεία, έβαλε άλλου έντεκα… φρέσκους και αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά.
Οι «πράσινοι» μπήκαν φουριόζοι, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και μόνο από ατυχία και λόγω Μπογκατίνοφ δεν ήρθε το γκολ στο ημίχρονο. Τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους πριν συμπληρωθούν τα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Λοΐζου και Παπουλής έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη και στη συνέχεια με τη σωστή διαχείριση, σφραγίστηκε η πρώτη νίκη μετά το ντέρμπι κόντρα στον Απόλλωνα.
Το διπλό στο Δασάκι επαναφέρει την ηρεμία, αλλά κυρίως την πίστη, ότι αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει την αντεπίθεση και να επιστρέψει ξανά στις πρώτες θέσεις.
Στα θετικά, η επιστροφή του Κωνσταντίνου Παναγή. Μετά από τις 22 Δεκεμβρίου, ο Κύπριος τερματοφύλακας πήρε φανέλα βασικού, αφού κλήθηκε να καλύψει το κενό με τους τραυματισμούς των Φαμπιάνο και Ουζόχο.
Αυτό που προέχει τώρα είναι η ξεκούραση, αφού μετά τις εθνικές ομάδες, η ομάδα θα πάει σε κύκλο συνεχόμενων αγών μέχρι τις παραμονές Χριστουγέννων.
Ανδρέας Ανδρέου