Ο πιο εύκολος τίτλος που μπορεί να αποδοθεί για την πορεία που καταγράφει ο Άρης Λεμεσού στις 9 αγωνιστικές.
Είναι αλήθεια, πως ελάχιστοι πήραμε σοβαρά τη νέα ποδοσφαιρική δύναμη της Λεμεσού. Είπαμε και πιστέψαμε ότι πρόκειται απλά για μία φωτοβολίδα με σύντομη ημερομηνία λήξης.
Θεωρήσαμε ότι ο Λιάσος Λουκά, θα ήταν ο πρώτος υποψήφιος προπονητής για να απολυθεί, υπολογίσαμε επίσης, ότι  ο νέος Άρης θα έκανε κάποια καλά μεμονωμένα παιχνίδια και στη συνέχεια θα είχε σαν στόχο την παραμονή στην κατηγορία.
Αυτά που διαβάζετε, είναι αλήθειες και όποιος δεν το παραδέχεται, θεωρώ ότι λέει ψέματα.
Βάζω και τον εαυτό μου στην ίδια κατηγορία. Δεν έλεγα βέβαια ότι απλά θα γλιτώσει τον υποβιβασμό, όμως δεν πίστευα πως θα μπορούσε να είναι ομάδα πρώτης 6άδας και ειδικά, εκεί που βρίσκεται σήμερα στη βαθμολογία.


Κρατάω στο μυαλό μου τα εξής. Ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο με την Ανόρθωση. Έκανε ένα ολοκληρωμένο σε απόδοση ματς στο Δασάκι με τον Εθνικό Άχνας. Έχασε από το ΑΠΟΕΛ στη λεπτομέρεια. Το ίδιο και με τον Απόλλωνα. Νίκησε δίκαια την ΑΕΛ. ΄Έκανε φοβερό α΄ημίχρονο με την ΑΕΚ και σωστή διαχείριση, όταν έπαιξε με 10 παίκτες. Στην 1η αγωνιστική νίκησε με άνεση στο ΓΣΠ τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Κατάφερε και σε 15 λεπτά γύρισε υπέρ του το ματς με τη Δόξα στο Μακάρειο.
Μόνο με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο δεν έκανε καλό ματς η ομάδα του Λιάσου
. Τα έγραψα κάπως μπερδεμένα σε σειρά τα παιχνίδια, όμως πάνω-κάτω αυτός είναι μέχρι στιγμής ο Άρης Λεμεσού.
Γράφω το κείμενο με δείγμα γραφής τις 9 αγωνιστικές και παρόλο ότι εξακολουθώ να είναι «κουμπωμένος» κατά πόσο θα καταφέρει να κάνει την υπέρβαση, εντούτοις θα είναι άδικο να αφήσουμε ασχολίαστη την πορεία αυτής της ομάδας.


Πάω όμως και στο άλλο θέμα. Αυτό που αφορά τον προπονητή Λιάσο Λουκά. Πιθανόν να είναι πολλοί αυτοί που λένε, ότι βρήκε παικταράδες ο κόουτς και αυτός είναι ο λόγος που διανύει τέτοια πορεία η ομάδα του.
Συμφωνώ ότι βρήκε πολύ σπουδαίους παίκτες. Είναι όμως, ο μόνος προπονητής που έχει αυτό το πλεονέκτημα;
Σίγουρα όχι. Και είναι επίσης άδικο για τον Λιάσο να προσπερνά απαρατήρητη η άψογη μέχρι στιγμής διαχείριση που κάνει στο πολύ καλό του ρόστερ.
Είναι προτέρημα για ένα προπονητή, να μπορεί να αξιοποιεί το ρόστερ του. Έχουμε πολλά παραδείγματα, όπου προπονητές με εμφανώς καλύτερο βιογραφικό από τον Λιάσο, δείχνουν αδυναμία να αξιοποιήσουν τους καλούς ποδοσφαιριστές.
Άρα λοιπόν, ο Άρης των 9 αγωνιστικών, είναι μία πολύ καλή ομάδα με ένα πολύ καλό προπονητή και μία πολύ καλή διοικητική ομάδα.
Ο ιδιοκτήτης και οι στενοί του συνεργάτες, έχουν κερδίσει το πρώτο μεγάλο τους στοίχημα.
Αν θα κερδίσουν τώρα το δεύτερο και ακόμα μεγαλύτερο, το οποίο έχει να κάνει με την τελική βαθμολογική κατάταξη της ομάδας, θα μπορούμε να το γράψουμε όταν τελειώσει η πρώτη φάση του πρωταθλήματος.
Μην ξεχνάτε όμως. Ότι τον Ιανουάριο γίνονται μεταγραφές και αν ο ιδιοκτήτης πάρει την απόφαση να φέρει 3-4 νέους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά…τότε όλα μπορούν να συμβούν στην πορεία αυτής της όλο και πιο συμπαθητικής ποδοσφαιρικής μας ομάδας.

Μιχάλης Παπαγεωργίου