Η απίθανη Γουέστ Χαμ, συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο. Τα «σφυριά» κέρδισαν με 3-2 τη Λίβερπουλ, την άφησαν στην 4η θέση και βρέθηκαν μαζί με τη Σίτι και στο -3 από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Πρώτη ήττα για τη Λίβερπουλ που έμεινε στο -4 από την κορυφή.
Στο 4ο μόλις λεπτό ο Φορνάλς άνοιξε το σκορ για τη Γουέστ Χαμ με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ και με τον Άλισον να κάνει τραγική γκάφα. Το γκολ μέτρησε μετά από χρήση του VAR καθώς ο Άλισον σηκώθηκε μαζί με τον Ογκμπόνα αλλά το διαιτητικό τιμ έκρινε πως ήταν κανονικό.
Το ματς είχε πολλές διακοπές και η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό με αποτέλεσμα η πρώτη της φάση να έρθει στο 32’, με τον Ζότα να αστοχεί από καλή θέση.
Τελικά στο 42ο λεπτό ο Άρνολντ με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έφερε στα ίσα το σκορ.
Στο 50ο λεπτό μετά από νέο κόρνερ του Φορνάλς, ο Ντόουσον πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Άλισον ενώ στο 52’ ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε το σουτ του Ρόμπερτσον και στο 67’ ο Ράις έκλεψε πίσω από τη σέντρα, η Γουέστ Χαμ έφυγε στην κόντρα, ο Μπόουεν πέρασε κάθετα στον Φορνάλς που πλάσαρε για το 2-1 με τον Άλισον να κάνει και πάλι λάθος εκτίμηση.
Στο 69’ η κεφαλιά του Ζότα πέρασε ελάχιστα έξω ενώ στο 74’ μετά από κόρνερ ο Άλισον δεν βγήκε καν και ο Ζουμά με κεφαλιά εξ επαφής έγραψε το 3-1. Στο 83’ ο Οριγκί κοντρόλαρε υπέροχα λίγο έξω από την περιοχή γύρισε πανέμορφα και με σουτ μείωσε σε 3-2 και στο 90+1’ ο Άρνολντ εκτέλεσε πανέξυπνα το φάουλ, ο Μανέ έπιασε μόνος την κεφαλιά ψαράκι αλλά αστόχησε.
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Κρέσγουελ, Ογκμπόνα (23’ Ντόουσον), Τζόνσον, Ζουμά, Ράις, Σούτσεκ, Μπόουεν (83’ Τσουφάλ), Μπενραχμά (86’ Μαζουακού), Φορνάλς, Αντόνιο
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Τσάμπερλεϊν (69’ Τιάγκο), Φαμπίνιο (80’ Μιναμίνο), Χέντερσον, Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (76’ Οριγκί).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ