Μπροστά στα μάτια του Έντι Χάουι, η Νιούκαστλ αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 στην έδρα της Μπράιτον στο τελευταίο παιχνίδι του Γκρέιαμ Τζόουνς στον πάγκο των «καρακαξών». Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος με τον Τροσάρ όμως κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Χέιντεν ισοφάρισε με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας και τον Χάουι να παίρνει μία πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα.
Η Μπράιτον έδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα στον αγώνα απέναντι στη Νιούκαστλ στο «Άμεξ» στο τελευταίο παιχνίδι του Γκρέιαμ Τζόουνς στον πάγκο των φιλοξενούμενων πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Έντι Χάουι.. Ο Άγγλος τεχνικός βρέθηκε στα επίσημα του «Άμεξ», δίπλα στην Αμάντα Στέιβλι και είδε την ομάδα του να αμύνεται συνεχώς χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει. και πήρε μία πρώτη εικόνα από το σύνολο αλλά και τι χρειάζεται να κάνει για να ανατρέψει την κατάσταση στο σύλλογο.
Οι «γλάροι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα και κράτησαν μπάλα προσπαθώντας να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των παικτών του Τζόουνς, με τις «καρακάξες» να αμύνονται με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα. Στο 24ο λεπτό, ο διαιτητής της αναμέτρησης καταλόγισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Κλαρκ στον Τροσάρ, με τον Βέλγο να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να δίνει το προβάδισμα στη Μπράιτον.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε ίδια, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το ρυθμό του αγώνα και τη Νιούκαστλ να προσπαθεί να τρέξει στην αντεπίθεση. Χαρακτηριστικό της υπεροχής των «γλάρων» είναι η κατοχή που έπειτα από μία ώρα αγώνα ήταν στο 69% για τους παίκτες του Πότερ.
Η Νιούκαστλ όμως δεν τα παράτησε και ισοφάρισε στο 65ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Χέιντεν να επιχειρεί ένα γυριστό έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Κλαρκ και να ισοφαρίζει σε 1-1. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη τελική στο στόχο για τις «καρακάξες» που σε αντίθεση με την αντίπαλό της, εκμεταλλεύτηκε πολύ σωστά τις ευκαιρίες που της δόθηκαν.
Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το γκολ που θα τους έδινε εκ νέου το προβάδισμα και μάλιστα έμειναν με 10 παίκτες όταν στο 91ο λεπτό, ο Σάντες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, όταν γκρέμισε τον Κάλουμς Γουίλσον έξω από την περιοχή των «γλάρων». Στο τέρμα για τη Μπράιτον κάθισε ο Λιούις Ντανκ, με τον αρχηγό της ομάδας να αναλαμβάνει χρέη γκολκίπερ καθώς ο Πότερ είχε εξαντλήσει και τις τρεις αλλαγές του.
Το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τέλος του αγώνα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό και τον Έντι Χάουι να παίρνει μία πρώτη γεύση από το ρόστερ και τις δυνατότητες της νέας του ομάδας, στον πάγκο της οποίας αναμένεται να καθίσει στον επόμενο εντός έδρας αγώνα απέναντι στη Μπρέντφορντ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ