Με δυο γκολ από το πρώτο μέρος, με μια ανήμπορη Γιουνάιτεντ και με σαφή στον αγωνιστικό χώρο την διαφορά δυναμικότητας, φρεσκάδας, αποτελεσματικότητας και ικανότητας, η Σίτι έφτασε με μεγάλη άνεση στο τελικό 2-0 επί των «κόκκινων διαβόλων» στο μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ στο «Ολντ Τράφορντ».
Η Σίτι στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου είχε πάρει ίσως ένα από τα πιο εύκολα και άνετα αβαντάζ για νίκη, φτάνοντας δίχως ιδιαίτερο κόπο και ιδρώτα στο 2-0. Και μπορεί ο Ντε Χέα να της είχε στείλει μηνύματα πως δεν θα ήταν τόσο μονόπλευρο το μεσημέρι στο «Ολντ Τράφορντ», ωστόσο, ο Ισπανός ήταν απελπιστικά μόνος να παλεύει με τα «θηρία» τη στιγμή που οι συμπαίκτες του αδυνατούσαν να παρουσιαστούν αξιόλογοι μπροστά του.
Στο 7ο λεπτό κι αφού πρώτα έχει σταλεί η πρώτη προειδοποίηση με κακή προβολή του Γκουντογκάν στη μικρή περιοχή, ο Μπαϊγί πετάχτηκε κι έκανε λάθος σε σέντρα του Κανσέλο για να νικήσει τον Ντε Χέα για το 1-0. Ο πορτιέρε της Γιουνάιτεντ από εκείνο το σημείο κι έπειτα έκανε ό,τι μπορούσε σε όποιον κίνδυνο κι αν παρουσιάστηκε για την εστία του, με τους Κριστιάνο και Μπρούνο να εκνευρίζονται για τις αποστάσεις και τον φόβο των συμπαικτών τους που δεν άφηναν την άμυνα να βγουν λίγο μπροστά. Και το πρέσινγκ της Σίτι όταν έχανε τη μπάλα ήταν τόσο επιθετικό, που δυσκολεύεται κανείς να ψέξει τους παίκτες του Σόλσκιερ για την ανησυχία τους. Στο 45′ ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον Ντε Χέα να είναι έξαλλος και να παραμιλά πηγαίνοντας προς τ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Από γέμισμα του Κανσέλο προς το δεύτερο δοκάρι, ο Μαγκουάιρ αφήνει, ο Σο αφήνει και ο Μπερνάρντο Σίλβα κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια, βρίσκει τη μπάλα και τη στέλνει στην εστία με τη βοήθεια και του Ντε Χέα που δεν είχε κλείσει σωστά. Πανεύκολο 2-0 για τους Πρωταθλητές.
Οι αλλαγές του Σόλσκιερ στο δεύτερο μέρος δεν βοήθησαν καθόλου. Ούτε ο Σάντσο που πέρασε με την έναρξη των υπολοιπόμενων 45 λεπτών, ούτε ο Ράσφορντ αργότερα, ούτε ο Τέλες που μπήκε αναγκαστικά λόγω τραυματισμού του Σο στο κεφάλι, ούτε και ο Φαν ντε Μπεεκ που έπαιξε στο τελευταίο 10λεπτο. Η Σίτι έκανε τον κόσμο της Γιουνάιτεντ να εκνευριστεί με την άνεση με την οποία απλά διαχειριζόταν το παιχνίδι, τη στιγμή που οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν παντελώς ανήμποροι ν’ αντιδράσουν σε οτιδήποτε συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο. Κάπως έτσι επιβεβαιώθηκε το τελικό 2-0 του μεγάλου ντέρμπι και ήρθε δίχως κόπο για τους «πολίτες».

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ