Η άλλοτε Νο4 τενίστρια του κόσμου και ημιφιναλίστ του Wimbledon 2000, Γέλενα Ντόκιτς, σε μακροσκελή ανάρτησή της στα προσωπικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλυψε πως στο παρελθόν έφτασε σε σημείο να σκεφτεί την αυτοκτονία, ως απόρροια της κάκιστης ψυχολογικής κατάστασης στην οποία είχε βρεθεί.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, την Κυριακή (10/10), η Αυστραλή αποκάλυψε πως στο παρελθόν έζησε κατάθλιψη και διαταραχή τραύματος και μετατραυματικού στρες, με αποτέλεσμα να φτάσει σε σημείο κοντά, να δώσει τέλος στη ζωή της.
Η 38χρονη πλέον, Ντόκιτς, πρότεινε τρόπους για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, όσοι ταλαιπωρούνται από κατάθλιψη, PTSD κτλ., προσπαθώντας να βοηθήσει μέσω της ιστορίας της, άλλους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται αυτή την περίοδο.
Μαζί με το κείμενο της, ανέβασε στο Instagram και μια φωτογραφία της από το US Open 2000. «Αυτή η φωτογραφία φέρνει πολύ θλίψη και πόνο και τραβήχτηκε σε μια περίοδο της ζωή μου όπου βίωνα κατάθλιψη, πόνο και σύνδρομο μετατραυματικού στρες. Λίγα χρόνια αργότερα έφτασα κοντά στο να τελειώσω τη ζωή μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.