Το Δ.Σ του Παρνασσού Στροβόλου ανακοινώνει ότι η Ανώτατη Δικαστική Επιτροπή Αθλητισμού αποφάσισε όπως ακυρώσει την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης ημερομηνίας 28.05.2020 για μη ανακήρυξη του Παρνασσού ως Πρωταθλητή στο Χάντμπολ την αγωνιστική περίοδο ‪2019-2020‬.
Η Απόφαση αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας νομικής διαδικασίας πολλών μηνών, με αφετηρία την προσφυγή της ομάδας μας στην Α.Δ.Ε.Α, με την οποία ο Παρνασσός προσέβαλε ως εσφαλμένη την απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης να μην τον ανακηρύξει Πρωταθλητή, ενώ την ίδια στιγμή είχε επίσημα επικυρώσει την κατάταξη των σωματείων για σκοπούς συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις. Η Α.Δ.Ε.Α., στην Απόφασή της, αφού απορρίπτει αριθμό προδικαστικών ενστάσεων και ισχυρισμών της ΚΟΧ, καταλήγει ότι υπό τις περιστάσεις, η απόφαση της ΚΟΧ για μη ανακήρυξη του Παρνασσού ως Πρωταθλητή στερείτο επαρκούς αιτιολογίας και πρέπει να ακυρωθεί, συμφωνώντας με την θέση του Σωματείου μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι το Δ.Σ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης θα μελετήσει με προσοχή την Απόφαση και θα προβεί στα αναγκαία και ειλικρινή διαβήματα προς συμμόρφωση με το ακυρωτικό της αποτέλεσμα.
Τo Δ.Σ του Παρνασσού Στροβόλου έχει εκφράσει διαχρονικά την πλήρη εμπιστοσύνη του στην απονομή αθλητικής δικαιοσύνης και για τον λόγο αυτό διεκδίκησε το δίκαιο του μέσω της ΑΔΕΑ, η οποία σε μια υπόθεση ιδιαίτερα ευαίσθητη για τα αθλητικά δρώμενα, άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων εκδίδοντας μια ιδιαιτέρως εμπεριστατωμένη Απόφαση.
Παράλληλα θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο δικηγορικό γραφείο Ηρακλής Ν. Κυριακίδης Δ.Ε.Π.Ε. Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι για την πολύτιμη νομική υποστήριξή του και τον χειρισμό της προσφυγής μας στην Α.Δ.Ε.Α.