Ο αρχηγός του Ερμή Ανδρέας Παπαθανασίου ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε και σε Ανόρθωση και σε ΑΠΟΕΛ, μίλησε στο balla.com.cy για το σημερινό μεγάλο ντέρμπι του «Αντώνης Παπαδόπουλος» ανάμεσα στις δύο ομάδες.
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τους δύο που θέλουν τη νίκη πάση θυσία. Από την μια η Ανόρθωση προέρχεται από δύο ήττες σε Κύπρο και Ευρώπη και από την άλλη το ΑΠΟΕΛ θέλει να επανέλθει μετά το πολύ κακό ξεκίνημα. Μια νίκη σε ένα ντέρμπι θα είναι πολύ σημαντική. Τις θεωρώ και τις δύο πολύ ποιοτικές τεχνικά ομάδες αλλά περιμένω ότι η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί αλλού και όχι στο τεχνικό κομμάτι. Θα κριθεί στη δύναμη και στο πάθος. Δεν θα πω ότι θα το πάρει αυτός που το θέλει περισσότερο γιατί το θέλουν και οι δύο».
Δίνεις προβάδισμα σε κάποια από τις δύο ομάδες; «Θα δώσω ένα μικρό προβάδισμα στην Ανόρθωση περισσότερο λόγω έδρας και γιατί πιστεύω ότι έχει και λίγο πιο ποιοτικό ρόστερ».
Θεωρείς ότι ο Σωφρόνης άλλαξε το ΑΠΟΕΛ; «Είδαμε και μικρή διαφορά και περιμένω να δούμε ακόμα μεγαλύτερη. Θα βοηθήσει την ομάδα η διακοπή καθώς ο Σωφρόνης θα έχει χρόνο να περάσει κάποια δικά του πράγματα καθώς μέχρι τώρα δεν μπορούσε να το κάνει με συνεχόμενους αγώνες αλλά θα πρέπει να νικήσει στο ντέρμπι για να μπει στην διακοπή με τις καλύτερες προϋποθέσεις».
Το ίδιο ισχύει και για την Ανόρθωση; Θα την βοηθήσει η διακοπή; «Ναι, αλλά και η Ανόρθωση πρέπει να νικήσει. Δεν την παίρνει τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη. Θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα αν δεν καταφέρει να νικήσει και πολύ περισσότερο αν χάσει από το ΑΠΟΕΛ».

Χρίστος Χρίστου