Με υπηρεσιακό προπονητή για δεύτερη σερί αγωνιστική θα παρουσιαστεί η Ομόνοια Αραδίππου στο Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

Η ομάδα της Αραδίππου έμεινε νωρίς πολύ πίσω στη βαθμολογία και δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες φίλων και παραγόντων στις πρώτες 5 αγωνιστικές και έτσι η διοίκηση της αποδέσμευσε τον Ελλαδίτη κόουτς, Σπύρο Μπαξεβάνο.

Νωρίτερα η διοίκηση του Οθέλλου Αθηένου, βλέποντας την ομάδα επίσης να αδυνατεί, συνέχισε τον… χορό των αλλαγών προπονητών στη Β’ Κατηγορία, με την  αποδέσμευση του Μιχάλη Σεργίου και την πρόσληψη Δάνου Δαμιανού. Από τον Ερμή έφυγε ο Νίκος Ανδρονίκου και από την Καρμιώτισσα ο Γιαννάκης Ποντικός.

Τον Σπύρο Μπαξεβάνο στην τεχνική ηγεσία των «περιστεριών» διαδέχθηκε άμεσα ως υπηρεσιακός προπονητής ο Βούλγαρος, Βαλεντίν Ιγνάτοφ, που βρισκόταν ήδη τα τελευταία χρόνια στην ομάδα της Αραδίππου ως τεχνικός των ακαδημιών.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι, η διοίκηση των Αραδιππιωτών έχει εξετάσει διψήφιο αριθμό προπονητών στην προσπάθεια της για την επιλογή του διάδοχου ηγέτη στον πάγκο. Δεν βιάζεται, καθώς βρισκόμαστε σε μια δύσκολη και κρίσιμη καμπή της σεζόν, όχι μόνο για τη Β’ Κατηγορία της Κύπρου, αλλά και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Αν τελικά καταλήξει σε κάποιο Κύπριο και έμπειρο προπονητή, ο οποίος δούλεψε ξανά σε ομάδες της Α’ ή της Β’ Κατηγορίας και μπορεί να επαναφέρει την Ομόνοια Αραδίππου σε τροχιά επίτευξης των στόχων της από τους πρώτους μήνες που έρχονται ή αν τελικά επιλέξει ξανά ένα μη Κύπριο προπονητή ή ένα προπονητή από κάποιο πρωτάθλημα του εξωτερικού που γνωρίζει από πίεση, το γνωρίζουν μόνο ο πρόεδρος Δημήτρης Μακρής και οι στενοί του συνεργάτες στο συμβούλιο.

May be an image of one or more people, people playing sport, people standing and outdoors

Πάντως η Ομόνοια Αραδίππου στην 6η αγωνιστική φλέρταρε με επιστροφή στις νίκες απέναντι στην Ομόνοια 29Μ, αλλά τελικά δέχθηκε την ισοφάριση και πήρε μόνο τον ένα βαθμό. Η θέληση των ποδοσφαιριστών για άμεση αλλαγή κλίματος και… εξιλέωση είναι εκεί και δεδομένη.

Για την ώρα η προσοχή όλων είναι στραμένη στον αυριανό (30/10, 14:30) εκτός έδρας αγώνα για την 7η αγωνιστική με την Αναγέννηση Δερύνειας. Ο κ. Ιγνάτοφ διαμόρφωσε τα δικά του πλάνα και η πρόκληση για την πρώτη του νίκη στον πάγκο των «περιστεριών» είναι ξανά μεγάλη.

Υπάρχουν βεβαίως και οι γλώσσες που θέλουν τον κ. Ιγνάτοφ να παραμένει στο πόστο του μέχρι το τέλος της σε΄ζον, αν αποδείξει στη Δερύνεια ή και στις επόμενες αγωνιστικές, ότι είναι τελικά η ιδανική λύση που έψαχναν οι «κυανόλευκοι» σε αυτή τη δύσκολη φάση.

 

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 2020:

2019-20 Μιχάλης Ιωάννου, Μιχάλης Μάρκου

2020-21 Αντριέν Χατζηαλεξάνδρου , Άγγελος Ευθυμίου, Σάββας Θεοδώρου

2021-22 Σπύρος Μπαξεβάνος, Βαλεντίν Ιγνάτοφ (υπηρεσιακός)

2022-23

2023-24

2024-25 

2025-26

2026-27

2027-28

2028-29

2029-30

 

H 7H AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου
19:00 ΕΝ Παραλιμνίου – ΠΟ Ξυλοτύμπου (σε εξέλιξη)

Σάββατο 30 Οκτωβρίου
14:30 Αναγέννηση Δερύνειας – Ομόνοια Αραδίππου
14:30 Ονήσιλος Σωτήρας – Οθέλλος Αθηαίνου
14:30 ΑΣΙΛ Λύσης – Ολυμπιάς Λυμπιών
15:30 Νέα Σαλαμίνα – Αγία Νάπα

Κυριακή 31 Οκτωβρίου
14:30 Ερμής Αραδίππου – Καρμιώτισσα Πολεμιδιών (Cablenet)
14:30 Αχυρώνας Λιοπετρίου – Ακρίτας Χλώρακας
14:30 Ομόνοια 29Μ – Αλκή Ορόκλινης

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Τάσος Θεοδώρου