Η ομάδα…προβληματίζει όλο και πιο πολύ με τις εμφανίσεις και δείχνει ανήμπορη να επιβεβαιώσει όσους πίστευαν και προέβλεπαν ότι θα έκανε…περίπατο, τόσο για την άνοδο, όσο και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Με εξαίρεση την επιβλητική πρεμιέρα και την άνετη νίκη επί της Αναγέννησης Δερύνειας, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη.
Ακόμα και η νίκη επί του ΑΣΙΛ δεν έφερε την ανάλογη εμφάνιση, ενώ σημειώνουμε την εντός έδρας ήττα από την ΕΝΠ, την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ονήσιλο και την τελευταία αποτυχία με την ήττα από τον Ερμή Αραδίππου σε εκτός έδρας αγώνα.
Είναι μία πορεία, δυσανάλογη των αρχικών προσδοκιών, η οποία φυσιολογικά ανατρέπει κάποια δεδομένα,
Πρώτα απ’όλα ανατρέπει την ψυχολογία όλων και φέρνει προβληματισμό. Δεν φέρνει όμως πανικό, ούτε θα οδηγήσει σε ακραίες αποφάσεις.


Οι δικές μας πληροφορίες, θέλουν τη διοίκηση Γιάννου Χρυσοστόμου να παρακολουθεί με λύπη την πορεία της ομάδας, την ίδια ώρα όμως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να ληφθούν αποφάσεις, κάτω από το αίσθημα της απογοήτευσης.
Θα γίνει ανασκόπηση της πορείας με την τεχνική ηγεσία και το Μάκη Παπαϊωάννου, για να ακουστεί η δική τους άποψη και νηφάλια αναμένεται να παρθούν αποφάσεις οι οποίες για την ώρα δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με το μέλλον του προπονητή, ούτε και με κάποιους ποδοσφαιριστές.
Η άποψη, η οποία κυριαρχεί, είναι ότι η ποιότητα της ομάδας, ήταν και παραμένει αδιαμφισβήτητη.
Η επίτευξη του στόχου για επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία με τη Νέα Σαλαμίνα να τερματίζει στην 1η θέση, θεωρείται επίσης απόλυτα εφικτό να επιτευχθεί και αυτό που μένει, είναι να προσαρμοστούν παίκτες και τεχνική ηγεσία στην ιδιαιτερότητα του πρωταθλήματος β κατηγορίας.
Πιθανόν μάλιστα, αυτός να είναι ο λόγος που ακόμα η ομάδα δεν έχει πείσει. Οι πλείστοι αν όχι όλοι οι ποδοσφαιριστές, ανήκαν στην α΄κατηγορία και ενδεχομένως, ακόμα να μην έχουν καταλάβει ότι είναι αλλιώς τα δεδομένα στη β κατηγορία.


Όσον αφορά τον Νικόδημο Παπαβασιλείου, δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης για το μέλλον του. Θεωρείται πολύ καλός προπονητής με πολλές ώρες καθημερινής δουλειάς στο προπονητικό κέντρο.
Οι πληροφορίες μας λοιπόν, λένε ότι δεν επίκεται καμία απόφαση, πλην της ανταλλαγής απόψεων ούτως ώστε η ομάδα να επιστρέψει καλύτερη στον επόμενο αγώνα με τον Ακρίτα στο «Αμμόχωστος»