Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το πρωί του Σαββάτου η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Αρχή Αντιμετώπισης εξαρτήσεων Κύπρου στο πλαίσιο εκδήλωσης για την υγιεινή διατροφή που έγινε στην Υπεραγορά Παπαντωνίου στην Έγκωμη.
Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας και ο Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου Δρ. Χρίστος Μηνά.
Η ΚΟΠ, σε συνεργασία με την UEFA και στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής της ευθύνης, υλοποιεί το τριετές πρόγραμμα «Πάσα στη Ζωή» το οποίο στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Πρόληψη εξαρτήσεων, υγιεινή διατροφή και εκστρατεία κατά του καπνίσματος με ιδιαίτερη έμφαση στα γήπεδο.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της ΚΟΠ  με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του πιο πάνω προγράμματος.
«Πάντα με σύμμαχο τη δυναμική του ποδοσφαίρου αλλά και  τεχνογνωσία της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, προγραμματίζουμε να υλοποιήσουμε πολλές δράσεις  οι οποίες και θα σας ανακοινωθούν σε κατοπινό στάδιο. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου,  σε συνεργασία με την UEFA και στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής της ευθύνης, υλοποιεί το τριετές πρόγραμμα «Πάσα στη Ζωή» το οποίο στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Την Πρόληψη των εξαρτήσεων την Υγιεινή διατροφή και εκστρατεία κατά του καπνίσματος με ιδιαίτερη έμφαση στα γήπεδα ποδοσφαίρου.
Το πρόγραμμα αυτό θα ολοκληρωθεί το 2024 και περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση των παιδιών, των γονέων τους αλλά και των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών για την αξία της υγιεινής διατροφής και της αντιμετώπισης κάθε μορφής εξάρτησης»ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, για να προσθέσει:
«Η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη στο πλαίσιο του προγράμματος Πάσα στη Ζωή, όπου λόγο και της ιδιαιτερότητας της σημερινής ημέρας, που είναι η Παγκόσμια ημέρα διατροφής μας δίνετε η ευκαιρία να προβάλουμε και τους δύο πρώτους πυλώνες του προγράμματος μαζί. Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα διατροφής.
Δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι του ποδοσφαίρου αλλά, μέλημα μας είναι η ενημέρωση των αθλητών / ποδοσφαιριστών και κυρίως των μικρών παιδιών για σημαντικά θέματα της καθημερινότητας που αφορούν πρώτα από όλα την υγεία τους αλλά και την καριέρα τους.
Η υγιεινή διατροφή αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για μια υγιεινή ζωή αλλά και για μια πετυχημένη καριέρα μελλοντικά».
Από την πλευρά του, ο  Πρόεδρος της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου Δρ. Χρίστος Μηνά, ανέφερε:  
«Η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί το επιστέγασμα της ήδη αγαστής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την ΚΟΠ τα τελευταία χρόνια, ενώ εγκαινιάζει παράλληλα το τριετές πρόγραμμα «ΠΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» που θα υλοποιήσει η  ΑΑΕΚ και η ΚΟΠ σε συνεργασία με την UEFA.
Η κοινή προσπάθεια των δύο φορέων εστιάζεται στην ανάπτυξη δράσεων που αφορούν μεταξύ άλλων στην προώθηση δράσεων στο περιβάλλον του σχολείου, στην προώθηση εκστρατειών των δύο οργανισμών, στην διοργάνωση ποδοσφαιρικών εκδηλώσεων/αγώνων με τη συμμετοχή ανήλικων και ενηλίκων, καθώς επίσης και στην προώθηση μηνυμάτων για υιοθέτηση υγιούς τρόπου ζωής και ενασχόληση με τον αθλητισμό ευρύτερα, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι υπάρχουν και συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα με εξαρτησιογόνες ουσίες. 
Η ΑΑΕΚ και η ΚΟΠ στο πλαίσιο της δράσης αυτής, καλούν όλους και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό και να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, το οποίο θωρακίζει τις προσωπικότητες τους για να δώσουν την δική τους πάσα στη ζωή, μακριά από εξαρτήσεις».
Η εκδήλωση έγινε με στο χώρο των Υπεραγορών Παπαντωνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής αφού οι Υπεραγορές Παπαντωνίου είναι ο επίσημος χορηγός διατροφής των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots Mikel της ΚΟΠ καθώς και του Πρωταθλήματος Cyta.
«Ως επίσημος χορηγός διατροφής του Πρωταθλήματος Cyta και Grassroots της ΚΟΠ θέλουμε να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα μίας σωστής και ισορροπημένης διατροφής και το πώς αυτή μπορεί να επηρεάζει ευεργετικά την καθημερινότητά μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, είχαμε πάντα σύμμαχο τις σταθερές αρχές και αξίες της εταιρίας μας: την επιλογή αποκλειστικά και μόνο ποιοτικών και φρέσκων προϊόντων, τον σεβασμό στις ανάγκες του καταναλωτή και την ακράδαντη πεποίθηση ότι η σχέση με τους πελάτες μας πρέπει να βασίζεται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής των Υπεραγορών Παπαντωνίου Ανδρέας Παπαντωνίου, προσθέτοντας πως:
«Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό την έναρξη συνεργασίας ανάμεσα στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και ενώνουμε όλοι μαζί τις φωνές μας σε ένα ηχηρό μήνυμα ζωής».
Στην εκδήλωση, η κλινική διατροφολόγος /διαιτολόγος, διατροφολόγος των Εθνικών Ομάδων ΚΟΠ Νικολέτα Μιχαηλίδου εξήγησε τη σημασία της υγιεινής διατροφής για τους αθλητές ενώ η λειτουργός της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου Νάσια Φωτσίου ανέλυσε την αξία του αθλητισμού ενάντια στις εξαρτήσεις.
Ακολούθησε πρόγραμμα με live cooking από το Σεφ Σάββα Σάββα.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τους παιδάκια ποδοσφαιρικών ακαδημιών με τους γονείς τους και ενημερώθηκαν για την υγιεινή διατροφή.