Το πρώτο τρίποντο της Έλτσε, στο φετινό πρωτάθλημα, είχε την υπογραφή του Μπενεντέτο και τη βοήθεια του VAR, που ακύρωσε γκολ της Θέλτα στο 90′, με την ομάδα του Φραν Εσκριμπά να επικρατεί 1-0.

Η μοναδική, αξιόλογη, στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτή του 17ου λεπτού με τον Μπενεντέτο να βγαίνει τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά να μην καταφέρνει να τον νικήσει. Στο 48′ η Θέλτα έφτασε κοντά στο 0-1, με τον Μουρίγιο να βρίσκει σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ Κίκε Κασίγια και, ένα λεπτό αργότερα, η Έλτσε άνοιξε το σκορ. Ο Φιντέλ μπήκε στη μεγάλη περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μπενεντέτο και ο Αργεντινός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στην επανάληψη, μέσα σε τέσσερα λεπτά, 70′ και 74′, ο Μπενεντέτο προσπάθησε να σκοράρει για δεύτερη φορά και να διευρύνει το προβάδισμα της Έλτσε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Εννέα λεπτά πριν το φινάλε, η Θέλτα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαγιάρδο και στο 90′, οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν, βλέποντας τον Ιάγκο Άσπας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, έγινε χρήση VAR, διαπιστώθηκε πως είχε προηγηθεί χέρι, το γκολ ακυρώθηκε και μετά από 10 λεπτά καθυστερήσεων ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με την Έτσε να πανηγυρίζει τη πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα

ΕΛΤΣΕ: Κίκο Κασίγια, Μπαραγκάν, Βερντού (50′ Ντιέγκο Γκονζάλες, 56′ Χοσέμα), Ρόκο, Χοσάν (56′ Πιατι), Μασκαρέλ, Ραούλ Γκούτι, Φιντέλ, Μοχίκα, Λούκας Πέρεθ (56′ Μπογέ), Μπενεντέτο (83′ Πέρε Μίγια)

ΘΕΛΤΑ: Ντιτούρο, Ούγκο Μάγιο, Αραούχο, Μουρίγιο (72′ Γκαγιάρδο), Γκαγιάν, Τάπια (87′ Γιοκουσλού), Μπράις Μέντες (72′ Σολάρι), Φραν Μπελτράν (60′ Ντένις Σουάρεθ), Νολίτο (60′ Τσέρβι), Άσπας, Σάντι Μίνα