Και να μην ήθελε να αλλάξει πολλά πράγματα, είναι πλέον υποχρεωμένος να το κάνει. Τα αγωνιστικά νέα, είναι τέτοια που αναμένεται να οδηγήσουν τον Κύπριο προπονητή σε…ανακάτωμα της τράπουλας, ώστε να παρατάξει την ομάδα του, έτοιμη για να κάνει το αυτονόητο. Να νικήσει τη Δευτέρα το βράδυ τον Εθνικό Άχνας. Η υποχρέωση του Σωφρόνη θεωρείται και είναι δεδομένη για να φύγει νικητής αυτός και το ΑΠΟΕΛ από το γήπεδο.
Η πιθανή απουσία του Λέο Νατέλ θα αλλάξει τον μεσοεπιθετικό σχεδιασμό. Όπως γράψαμε, αν ο Βραζιλιάνος δεν προλάβει ( αυτή είναι η επικρατέστερη εξέλιξη) τότε στη γραμμή κρούσης, θα προωθηθεί ο Οκριασβίλι σαν δίδυμο με τον Κβιλιτάια.
Τι θα γίνει όμως με τη μεσαία γραμμή; Η παρουσία του Λούκας Σόουζα είναι 100% σίγουρη. Από εκεί και πέρα όμως όλα είναι πιθανά. Ο Ντανίλο να είναι ξανά στην 11άδα, είτε σαν 10άρι, είτε ακόμα και σαν 8άρι αν πάει λίγο πιο πίσω ο Σόουζα και μείνει στον πάγκο ο Νταουσβίλι.
Δεν αποκλείεται να δούμε 3άδα στη μεσαία γραμμή, με τον Σόουζα αμυντικό χαφ, τον Ντανίλο λίγο πιο μπροστά και τον Γιώργο Εφραίμ, πίσω από τους δύο σέντερ φορ.
Είναι κάποιες από τις σκέψεις του προπονητή, ο οποίος παράλληλα, θα κληθεί να πάρει απόφαση και για τον τερματοφύλακας με τους Μιχαήλ και Σκουφέτ, να διεκδικούν με ίσες πιθανότητες τη θέση.
Βασικά, οι μόνες θέσεις που δεν προβλέπεται καμία αλλαγή, είναι η 3άδα στην άμυνα με τους Καρώ-Σάβιτς-Πολυκάρπου και οι Σαμπάλα-Θεοδώρου στα δύο άκρα.