Δύο συνεχόμενες νίκες μετρά το ΑΠΟΕΛ. Οι επιτυχίες κόντρα σε Εθνικό και Άρη, βοήθησαν την ομάδα να βελτιώσει κάπως τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα, επαναφέροντας και την ηρεμία στα αποδυτήρια.
Το ζητούμενο είναι να υπάρξει συνέχεια και να καλυφθεί ακόμη περισσότερο χαμένο έδαφος, μετά το κάκιστο ξεκίνημα. Στα τελευταία παιχνίδια, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν πάρει θετικό πρόσημο στην αμυντική λειτουργία. Μπορεί να μην άγγιξαν το τέλειο, όμως ελαχιστοποιήθηκαν τα λάθη που έδιναν εύκολα γκολ στους αντίπαλους.
Αυτό που χρήζει μεγάλης βελτίωσης είναι το δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι. Επιθετικά, η ομάδα ακόμη να βρει ρυθμό. Πέραν κάποιων διαστημάτων σε μερικά παιχνίδια, το συγκρότημα του Σωφρόνη Αυγουστή δεν έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα.
Ο απολογισμός των έξι γκολ σε εφτά αγώνες φανερώνει τις αδυναμίες που υπάρχουν, ενώ υπογραμμίζει και την ανάγκη για να βγουν μπροστά οι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι για να κάνουν τη διαφορά και μέχρι στιγμής, κινούνται κάτω από τη μετριότητα.
Οι Κβιλιτάια και Μαγκλίτσα είναι μέσα σε αυτή την κατηγορία. Δεν έχουν καμία σχέση με το τι βλέπαμε από αυτούς σε Ανόρθωση και Απόλλωνα, όμως δεν είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι. Η τεχνική ηγεσία, θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να λειτουργήσει καλύτερα η ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι, για να μπορέσουν να καταγραφούν περισσότερες τελικές σε κάθε ματς.
Ενόψει του αγώνα με τη Δόξα στο Μακάρειο το ερχόμενο Σάββατο, αναμένεται να δούμε εκ νέου αλλαγή στον επιθετικό κορυφής, αφού ο Κβιλιτάια θα πάρει τη θέση του Μαγκλίτσα. Οι Νατέλ και Ντογκαλά αναμένεται να διαφοροποιήσουν τη θέση τους. Αυτοί οι τρεις θα πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω επιθετικά, για να λυθεί το πρόβλημα.
Είναι χαρακτηριστικό, πως το ΑΠΟΕΛ, πέτυχε μόνο μια φορά δύο γκολ σε ένα αγώνα (κόντρα στον Εθνικό), σκόραρε μόνο μια φορά σε τέσσερα ματς (Απόλλωνα, ΠΑΕΕΚ, Ανόρθωση και Άρη), ενώ δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στα πρώτα δύο φετινά παιχνίδια με Πάφο και Ολυμπιακό.

Ανδρέας Ανδρέου