Η Μπάγερν Μονάχου έψαχνε, επειγόντως, μια πειστική εμφάνιση, μετά τη συντριβή 5-0 από την Γκλάντμπαχ και τον αποκλεισμό, από τη συνέχεια του Κυπέλλου Γερμανίας. Στο Βερολίνο, οι πρωταθλητές επέβαλλαν την κυριαρχία τους και επανήλθαν, επικρατώντας 5-2 της αξιόμαχης Ουνιόν.

Στο 8′, η Μπάγερν προειδοποίησε με σουτ του Λιρόι Σανέ και άνοιξε το σκορ με την συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου στο ματς. Ο Σανέ σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιάκελ, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση, για το 0-1. Από στημένο και το δεύτερο γκολ των πρωταθλητών Γερμανίας, καθώς, σε εκτέλεση φάουλ, ο Μίλερ πάτησε την μπάλα, ο Λεβαντόφσκι έπιασε το δυνατό σουτ και έκανε το 0-2. Δέκα λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Κομάν έβγαλε σέντρα από τα δεξιά και, στο δεύτερο δοκάρι, ο Σανέ πλάσαρε, ανεβάζοντας το σκορ στο 0-3. Μέσα σε αυτό το καταιγιστικό πρώτο 45λεπτο της Μπάγερν, η Ουνιόν ευτύχησε να μειώσει. Στο 43′ ο Χαραγκούτσι έβγαλε τη σέντρα, ο Γκίσελμαν σούταρε με τη μία και νίκησε τον Νόιερ για το 1-3.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και με δεύτερο γκολ στο 57′ με τον Χαραγκούτσι να μην μπορεί να νικήσει τον Νόιερ, ο οποίος, λίγο αργότερα, απέκρουσε και την προσπάθεια του Μπέκερ. Οι παίκτες της Μπάγερν ήταν πιο αποτελεσματικοί και στο 61′, από πάσα του Μίλερ, ο Κομάν με φοβερό σουτ νίκησε τον Λούτε για το 1-4 των πρωταθλητών Γερμανίας. Οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να το παλέψουν και στο 65′ ο Μπέρενς μπήκε στη μεγάλη περιοχή, από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα και ο Ρίερσον, στη πρώτη του επαφή με την μπάλα, σκόραρε για το 2-4. Οι της Μπάγερν φρόντισαν να σβήσουν κάθε ελπίδα της Ουνιόν και στο 79′, από πάσα του Ουπαμεκάνο, ο Μίλερ με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-5

ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Λούτε, Γιάκελ, Κνόχε, Μπαουμγκάρτλ, Τρίμελ (63′ Ριέρσον), Κεντίρα, Πρόμελ (64′ Τόιχερτ), Γκίσελμαν, Χαραγκούτσι (75′ Χαραγκούτσι), Μπέκερ (75′ Φογκλσάμερ), Αβονίγι (64′ Μπέρενς)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Στάνισιτς (68′ Στάνισιτς), Ζούλε, Ερνάντες (68′ Ουπαμεκάνο), Ντέιβις, Κίμιχ, Τολισό (68′ Ζάμπιτσερ), Κομάν (80′ Γκνάμπρι), Μίλερ, Σανέ (62′ Μουσιάλα), Λεβαντόφσκι

ΝΙΚΗΣΕ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Η Ντόρτμουντ παραμένει στο κατόπιν της Μπάγερν, ακόμα κι αν μαθαίνει να ζει χωρίς τον Έρλινγκ Χάλαντ, που δεν αναμένεται να επιστρέψει πριν από τα μέσα Δεκεμβρίου. Το 2-0 επί της Κολωνίας την κράτησε στον ένα βαθμό από τους πρωτοπόρους, αν και το “τρίποντο” ήρθε αρκετά δύσκολα. Οι “τράγοι” αντιστάθηκαν σθεναρά, όμως μία ολιγωρία σε έναν όμορφη συνδυασμό στο 40′ ήταν αρκετή ώστε ο Τοργκάν Αζάρ να κάνει το 1-0. Ο Στέφεν Τίγκες στο 2ο ημίχρονο άνοιξε λογαριασμό στα γκολ με την πρώτη ομάδα της Μπορούσια, για την οποία ο Αντώνης Παπαδόπουλος, γεννημένος στη Γερμανία με ελληνικές ρίζες, βρισκόταν στον πάγκο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ