Κούμαν Τέλος. Επειτα από 40 νίκες, 11 ισοπαλίες και 16 ήττες σε 67 αγώνες η Μπαρτσελόνα, προχώρησε στην απόλυση του 58χρονου προπονητή, το βράδυ της Τετάρτης (27/10) μετά τη ήττα της ομάδας από την Βαγιεκάνο με 1-0.
Οι «μπλαουγκράνα» θα πορευτούν με τον Σέρτζι Μπαρχουάν, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής για να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου. Αν και όπως όλα δείχνουν οι ιθύνοντες των Καταλανών έχουν καταλήξει στον Τσάβι, ο οποίος παραμένει στην Αλ Σαντ στο Κατάρ και συνεχίζει να γράφει ιστορία.
Μέχρι όμως να βρεθεί ο διάδοχος του Κούμαν, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να πληρώσει στον Κούμαν αποζημίωση για το συμβόλαιο του, που κανονικά ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι του 2023. Συγκεκριμένα, όταν οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια το καλοκαίρι του 2020, είχαν συμφωνήσει και σε έναν ειδικό όρο, ο οποίος έλεγε ότι σε περίπτωση απόλυσης, οι «μπλαουγκράνα» θα πρέπει να πληρώσουν 12-14 εκατομμύρια ευρώ στον Ολλανδό προπονητή.
Βέβαια, οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν ήδη αρκετά οικονομικά προβλήματα, ενώ έχουν να σκεφτούν και το Financial Fair Play της La Liga, που ουσιαστικά δεν τους «επέτρεψε» να κρατήσουν τον Μέσι το καλοκαίρι.
Εκτός αυτού, θα πρέπει να καλύψουν και το συμβόλαιο του επόμενου προπονητή τους, με τον Τζουάν Λαπόρτα παράλληλα να καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας του.