Μία…άγνωστη ομάδα στο γήπεδο. Μία Ομόνοια, η οποία επαναλαμβάνει εαυτόν και τον επαναλαμβάνει με λάθος τρόπο.
Εκεί που πάει κάποιος να πιστέψει ότι η ομάδα επιστρέφει στην κανονικότητα, και αυτό έγινε μόνο μία φορά ( βλέπε ΟμόνοιαΑπόλλων) πάλι απ’ την αρχή το πρόβλημα.
Κάτι που είδαμε όλοι στο Μακάρειο. Απρόσωπη ομάδα, με καθαρά αγωνιστικό πρόβλημα, το οποίο ήτα εμφανές.
Είδαμε ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να σηκώσουν τα πόδια τους. Ο Γιόρντι π.χ αλλά και ο Λέζιακς. Δύο βασικά γρανάζια της ομάδας μακριά από τον καλό τους εαυτό. Εδώ, τίθεται και το θέμα της διαχείρισης από τον προπονητή. Έπρεπε να ήταν στην 11άδα του αγώνα με τη Βασιλεία; Έπαιξαν από ένα ημίχρονο, αλλά η ένταση και ο ρυθμός του ευρωπαϊκού αγώνα, είναι έντονος.
Αυτό είναι ένα παράδειγμα. Δεν αποτελεί δικαιολογία, αποτελεί όμως λόγο συζήτησης που αφορά τη διαχείριση Κύπρος-Ευρώπη από πλευράς Μπεργκ. Για να καταλάβετε κάτι ακόμα, γράφουμε και την εξής λεπτομέρεια.


Ο Σέχου ο οποίος ήταν τιμωρημένος εν όψει ΠΑΕΕΚ, δεν ήταν βασικός στη Βασιλεία και μπήκε στο β΄ημίχρονο!
Είναι και αυτό θέμα που σηκώνει συζήτηση και περιλαμβάνεται στο κεφάλαιο που λέμε σωστή διαχείριση από την τεχνική ηγεσία. Στη διάρκεια του αγώνα με την ΠΑΕΕΚ είδαμε επίσης να γίνεται αλλαγή ο Ζαχαρίου, ο οποίος ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης για την αντίπαλη ομάδα, ενώ είναι ευδιάκριτη η πτώση την οποία διέρχεται ο Λοΐζου.
Ελέγχεται λοιπόν ο προπονητής για τα θέματα αυτά και όχι μόνο. Όπως επίσης ελέγχονται και κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν θυμίζουν τον περσινό τους καλό εαυτό.
Ο Χούμποτσαν, ο Λανγκ, ο Τσέποβιτς, ακόμα και ο Φαμπιάνο, ανήκουν στην κατηγορία αυτή.
Ερώτημα λοιπόν, από τους Ομονοιάτες φιλάθλους. «Μπορούμε να δούμε την ομάδα μας να ανακάμπτει και να διεκδικεί με αξιώσεις το πρωτάθλημα».


Η απάντηση ανήκει στον προπονητή και στους ποδοσφαιριστές. Οι οποίοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια που παρέχει μία σωστή ομάδα, όπως η οργάνωση και βέβαια το οικονομικό καθεστώς.
Ανεξάρτητα από τον απόηχο που κυριαρχεί, για πώληση του μετοχικού κεφαλαίου, ο Σταύρος Παπασταύρου, εξακολουθεί να εκπληρώνει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα, να μην σκέφτονται κάτι άλλο οι παίκτες, πέρα από την υποχρέωση τους να προπονηθούν σωστά και να παίξουν σωστά.
Άρα λοιπόν, ο καθένας μπορεί να βρει ευθύνες για την πορεία της ομάδας, αλλά δεν μπορεί να βρει κάτι επιβαρυντικό για τον πρόεδρο και τη διοίκηση της Ομόνοιας
Αυτά εν ολίγοις για το σκηνικό στην περσινή πρωταθλήτρια. Η επόμενη μέρα της ήττας στο Μακάρειο, πέρα από την απογοήτευση στον κόσμο, φέρνει και συνέχεια στις αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Την Παρασκευή, είναι ο αγώνας με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ και δεν χρειάζεται επεξήγηση της σημασίας που έχει. Ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με τη Βασιλεία και μετά πάει στο Δασάκι Άχνας.
Μεσολαβεί η διακοπή και ο α΄γύρος ολοκληρώνεται με τους αγώνες στο ΓΣΠ με τον Άρη και το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, ενώ θα έχει επίσης και τις δύο τελευταίες υποχρεώσεις στην Ευρώπη με Καραμπάχ εκτός έδρας και την Καϊράτ στο ΓΣΠ.