Το πιο σημαντικό κομμάτι που αφορά τους «ΑΕΤΟΥΣ», τους οργανωμένους οπαδούς του Α.Π.Ο. Αγίου Επιφανίου είναι το φιλανθρωπικό και κοινωνικό τους έργο. Η δράση τους είναι έντονη και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Τι μας είπε γι’ αυτό ο Μιχάλης Πιτσιλλίδης.
Πάμε και στο πιο σημαντικό θεωρώ κομμάτι της δράσης σας. Στο φιλανθρωπικό, στο κοινωνικό και στο εθνικό σας έργο. Μίλησε μας λίγο γι’ αυτό:

«Τα τελευταία χρόνια αποφασίσαμε σαν οπαδοί να γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες και όπου υπάρχει ανάγκη προσπαθούμε να βοηθάμε με τον δικό μας τρόπο. Κάνουμε διάφορες δράσεις, μαζεύουμε τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης γι αυτούς που το έχουν ανάγκη. Το κάναμε για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Κύπρο και Ελλάδα με συλλογή τροφίμων, ρούχων και άλλων αγαθών. Συμμετέχουμε σε εράνους για να βοηθηθούν άνθρωποι που έχουν προβλήματα ή όταν υπάρχει ανάγκη να μεταβούν στο εξωτερικό ή και στην Κύπρο για θεραπείες».

Η δράση σας έγινε ευρύτερα γνωστή στην προσπάθεια σας να βοηθήσετε τον Θανάση, τον οπαδό της Ανόρθωσης:
«Ναι όντως, προσπαθήσαμε με τον δικό μας τρόπο να βοηθήσουμε τον Θανάση. Εδώ δεν χωράνε τα οπαδικά. Είναι ένα εξαιρετικό παιδί με τεράστια δύναμη και μπορώ να πω ότι εμείς κερδίσαμε πολύ περισσότερα από αυτόν σε σχέση με αυτά που δώσαμε. Είναι πηγή δύναμης ο Θανάσης. Πήγε στην Γερμανία για θεραπείες, εμείς τον βοηθήσαμε με τον δικό μας τρόπο, στο ψυχολογικό κομμάτι. Έχουμε συχνή επικοινωνία μαζί του. Επέστρεψε στην Κύπρο, είχε κάποιες επιπλοκές αλλά το παλεύει. Είναι δυνατός και θα τα καταφέρει ο Θανάσης. Να ξέρει ότι τον αγαπάμε και θα είμαστε δίπλα του».


Υπάρχουν κάποια νεαρότερα μέλη σας που θα μπορούν στο μέλλον να το συνεχίσουν όλο αυτό και να το μεταλαμπαδεύσουν και σε άλλους;
«Ναι υπάρχουν και είμαστε χαρούμενοι αυτό. Υπάρχουν νεαρότεροι που δουλεύουν με ζήλο και στην προσπάθεια για στήριξη της ομάδας μας αλλά και στην προσπάθεια για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη».

Είδαμε κάποια πανό και φούτερ που απεικονίζουν ένα πρόσωπο το οποίο καταλάβαμε ότι δεν είναι πια στην ζωή. Ποιος είναι αυτός;
«Ναι φτιάξαμε πανό και φούτερ που απεικονίζουν το πρόσωπο του Κωνσταντίνου, του Boss όπως ήταν το παρατσούκλι του. Ήταν ένας  συγχωριανός μας που στήριζε την ομάδα και έχασε την ζωή του τόσο άδικα στα 31 του χρόνια λόγω μιας σπάνιας ασθένειας. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη του, ήταν και είναι ένας από εμάς, ήταν ένα παιδί της κοινότητα μας. Να είναι καλά εκεί που είναι. Εμείς θα τον θυμόμαστε».