Η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ πριν τη διακοπή επανέφερε τα χαμόγελα στην Ανόρθωση, η οποία προετοιμάζεται με άλλο… αέρα πια για το νέο ντέρμπι με την ΑΕΛ στη Λεμεσό.

Η «Κυρία» θέλει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της για να φύγει με το «διπλό» από το Τσίρειο και να ξορκίσει την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων. Για να έχει υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα, άλλωστε, θα πρέπει να δυναμώσει και εκτός έδρας.

Φέτος δεν έχει πάρει ακόμη «διπλό» είτε στην Κύπρο είτε στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα έχει χάσει από Δόξα (2-0) και Άρη (3-2). Στην Ευρώπη έχασε από Ραπίντ Βιέννης (3-0) και Γάνδη (2-0), ενώ έμεινε στο 0-0 με την Χάποελ Μπερ Σεβά.

Τα εκτός έδρας παιχνίδια ήταν μία ανοιχτή πληγή για την Ανόρθωση και πέρυσι. Στο πρωτάθλημα είχε έξι νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Είναι προφανές πως για να έχει βλέψεις πρωταθλητισμού, θα πρέπει να βρει λύσεις σ’ αυτή την πληγή. Πρέπει να είναι ισχυρή και εκτός έδρας και το ντέρμπι με την ΑΕΛ θεωρείται ευκαιρία για να δείξει αντίδραση και στο κομμάτι αυτό. Ευκαιρία γιατί έρχεται μετά τη μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και υπάρχει το ψυχολογικό υπόβαθρο για το «διπλό».

Ειρήνη Σπυροπούλου