Ο τραυματισμός του Ρούμπεν Μαρτίνεθ στο ντέρμπι με την Ομόνοια έδωσε την ευκαιρία στον Ιωακείμ Τούμπα να πάρει φανέλα βασικού στα τρία επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολούθησαν, κόντρα σε Πάφο, Ολυμπιακό και Απόλλωνα.
Ο Κύπριος τερματοφύλακας επιλέχθηκε από τον Νταβίντ Καταλά αντί του Κρίστιαν Ζοέλ, κρίνοντας πως είναι πιο έτοιμος και σε καλύτερη κατάσταση. Κατά γενική ομολογία τα πήγε αρκετά καλά, ενώ οι δύο εντυπωσιακές του αποκρούσεις στο Τσίρειο, ήταν καθοριστικές στην εξέλιξη αλλά και για την τελική έκβαση του αγώνα.
Ειδικότερα η πρώτη στο 43’, στο σουτ του Ιωάννη Πίττα, ήταν ίσως η πιο καθοριστική, καθώς απέτρεψε τη μείωση του σκορ σε 2-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Αλλιώς να πηγαίνεις στα αποδυτήρια με 2-0 κι αλλιώς με 2-1…
Ο Μαρτίνεθ ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι εδώ και λίγες μέρες προπονείται κανονικά. Βγαίνει όμως ο Τούμπας από την ενδεκάδα, ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης με την ΠΑΕΕΚ, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος; Η λογική λέει… όχι.
Από τη στιγμή που η παρουσία του κρίνεται ικανοποιητική, τώρα που άρχισε να παίρνει παιχνίδια κι έχει την ευκαιρία να αποβάλει το λογικό άγχος και την πίεση, μπορεί κανείς να προσδοκεί πως θα παρουσιάζεται ακόμη καλύτερος και πιο βελτιωμένος.
Η απόφαση ασφαλώς ανήκει στον Καταλά, ωστόσο βάσει λογικής και… δικαιοσύνης, ο Τούμπας αναμένεται να συνεχίσει στο τέρμα!

Ανδρέας Βεντούρης