Στην ΑΕΛ έχουν δοκιμάσει αρκετά συστήματα, με τον Ντουσαν Κέρκεζ στον πάγκο της ομάδας. Οι γαλαζοκίτρινοι κυρίως αγωνίζονται με το 4-3-3 και έχουν εναλλακτικό το 4-2-3-1. Μια φορά φέτος έπαιξε και με το 3-5-2 για ένα διάστημα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Η ΑΕΛ κατά κύριο λόγο επιλέγει να αγωνιστεί με ένα σύστημα ενός καθαρού επιθετικού κορυφής στα πλείστα της παιχνίδια.

Πλέον στην ομάδα ίσως να αρχίσουν να κάνουν κάποιες άλλες σκέψεις, από την στιγμή που πλησιάζει στο 100% της ετοιμότητας του ο Τσάβες και θα θέλουν να τον εκμεταλλευτούν στην ομάδα. Από την άλλη δύσκολα θα βγει από την ενδεκάδα ο Τσέποβιτς οπόταν στην ομάδα ίσως αναθεωρήσουν λίγο το πώς θα κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Η παρουσία και των δύο ποδοσφαιριστών στην επίθεση της ομάδας, σαφώς και θα κάνει την ΑΕΛ πολύ πιο επιθετική ομάδα και ταυτόχρονα πιο επικίνδυνη.

Είναι κάτι που λογικά θα προβληματίσει ευχάριστα τον Ντούσαν Κέρκεζ, βλέποντας τις ποιοτικές επιλογές που έχει στον χώρο της επίθεσης, να μην ξεχνάμε κιόλας ότι και ο Μαίντεβατς που στην ουσία αποτελεί την τρίτη σε σειρά επιλογή, μπορεί να βοηθήσει, και το έκανε κιόλας με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΠΑΕΕΚ.

Αριστείδου Μιχαήλ