Σερί ήταν και πάει. Η Ιταλία υπέστη την πρώτη της ήττα μετά από 37 αγώνες, καθώς η Ισπανία τη λύγισε με 2-1 μέσα στο Μιλάνο, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Nations League και παίρνοντας ρεβάνς για τον αποκλεισμό από το Euro.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «ρόχα» ο Φεράν Τόρες, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του χάρη σε ασίστ του Ογιαρθάμπαλ, με την αποβολή του Μπονούτσι στο 42’ να παίζει και αυτή τον ρόλο της. Οι Ιταλοί είχαν δοκάρι με τον Μπερναντέσκι ενώ κατάφεραν να μειώσουν με τον Πελεγκρίνι αλλά δεν ήταν αρκετό.

Εκτός της ήττας, οι πρωταθλητές Ευρώπης είδαν την εστία τους να παραβιάζεται δύο φορές για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2018.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Μπαστόνι, Έμερσον, Ζορζίνιο (58′ Πελεγκρίνι, Μπαρέλα (72′ Καλάμπρια), Βεράτι (58′ Λοκατέλι), Κιέζα, Ινσίνιε (58′ Κεν), Μπερναρντέσκι (46′ Κιελίνι)

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Τόρες, Αλόνσο, Κόκε (75′ Μερίνο), Μπουσκέτς, Γκάβι (84′ Σέρχι Ρομπέρτο), Σαράμπια (75′ Χιλ), Ογιαρθάμπαλ, Φεράν Τόρες (49′ Γιέρεμι)