Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διορθώσει ο Χένινγκ Μπεργκ για να γίνει πιο αποτελεσματική η Ομόνοια και ένα από αυτά είναι η απόδοσή της στο πρώτο ημίχρονο.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα: με την ΑΕΚ σκόραραν στο 81’, με τη Δόξα τα γκολ ήρθαν στο 93’ και στο 97’ και με την Πάφο σκόραραν με αυτογκόλ στο 55’.

Το μηδέν γκολ στο πρώτο ημίχρονο φανερώνει και ότι η Ομόνοια δεν μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια της για να πάρει κεφάλι στο σκορ από νωρίς και να θέσει τα θεμέλια της νίκης. Χρειάζεται πιο δυνατό ξεκίνημα στα παιχνίδια της για να μην πετά ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι δεν αρκεί η φανέλα για να έρθουν τα τρίποντα. Οι πρωταθλητές έχουν χάσει ήδη οχτώ βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές κι ενώ θεωρητικά έχουν δώσει μόνο ένα ντέρμπι. Γι’ αυτό χρειάζεται και σωστή ψυχολογική προετοιμασία των παικτών, ώστε να μπαίνουν δυνατά στα παιχνίδια. Για να μην υπάρχουν άλλες απρόσμενες βαθμολογικές απώλειες.

Ειρήνη Σπυροπούλου