Ποιος κορεσμός; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φρόντισε να δείξει με την έναρξη της προετοιμασίας των Μπακς πως παραμένει το ίδιο ή και περισσότερο διψασμένος για τίτλους, παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν λίγους μήνες. Ο Greek Freak, μάλιστα, λαμβάνει ως έξτρα κίνητρο όσους δεν υπολογίζουν την ομάδα του για το repeat.

«Εγώ δεν είμαι χορτασμένος. Ούτε καν κοντά σε αυτό! Αυτό είναι που πρέπει να έχουμε ως αρχή στην ομάδα κι ως ηγέτης της ομάδας, θα πρέπει πρώτος εγώ να δώσω τον τόνο. Καταλαβαίνουμε πως οι άλλες ομάδες θα έρθουν για να μας πάρουν το πρωτάθλημα, αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό μου με νοιάζει τώρα είναι να γίνω καλύτερος. Δεν με νοιάζουν τα τρόπαια, τα βραβεία και όλα αυτά, παρά μόνο να βελτιωθώ, γιατί ξέρω πως αν το κάνω, θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες. Αυτό κάνω σε όλη μου την καριέρα και γι’ αυτό είμαι σε αυτή τη θέση. Άρα δεν υπάρχει κανένα βάρος που έφυγε από τους ώμους μου. Νιώθω το ίδιο βάρος. Απολαμβάνω φυσικά το ότι είμαστε πρωταθλητές, αλλά το βάρος είναι ίδιο, να γίνεσαι καλύτερος», τόνισε.

«Ξέρουμε πως είμαστε οι πρωταθλητές του 2021, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε απλώς πάλι Μιλγουόκι Μπακς, στους οποίους δεν πιστεύει κανένας. Και κανένας δεν πιστεύει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ξανά», πρόσθεσε.

Έδειξε, δε, πως θα ήθελε να γίνει… συνήθεια μια επίδοση σαν τις 17/19 βολές που είχε στον τελευταίο τελικό. «Θα ήταν ωραία η ζωή αν μπορούσα να το κάνω συνέχεια. Θέλω και πρέπει να βάζω βολές και για να κερδίσουμε κάποια μεγάλα παιχνίδια, θα πρέπει να είμαι εύστοχος. Πρέπει να βελτιωθώ σε αυτό το κομμάτι».