Από τη μία είναι η ευκαιρία που έχει η Ομόνοια να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισής της στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Από την άλλη είναι η ευκαιρία που έχει να διασκευάσει τις εντυπώσεις από τις μέτριες ως τώρα εμφανίσεις στο πρωτάθλημα που της έχουν στοιχίσει ήδη πέντε βαθμούς σε τρία παιχνίδια.

Από όπου και να το… πιάσεις, το παιχνίδι με την Καραμπάχ απόψε αποτελεί μία ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει κάθε λόγο να ζητά μία καλή εμφάνιση από την ομάδα του. Τη χρειάζεται και για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ούτως ή άλλως η Ευρώπη έχει άλλη αίγλη και οι ποδοσφαιριστές έχουν… ενισχυμένα κίνητρα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτά είναι ο καθρέπτης τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Στο μυαλό του Μπεργκ
Ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός. Στο μυαλό του Μπεργκ δεν μπορείς να μπεις εύκολα, από τη στιγμή που και φέτος εφαρμόζει το rotation system ως αντίδοτο στα συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη.

Υπάρχουν, όμως, κάποιοι παίκτες που είναι αδιαπραγμάτευτοι στην 11άδα. Όπως ο Φαμπιάνο στα γκολπόστ. Στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να βρίσκονται Γιούστε και Λανγκ, με τον Ψάλτη ή τον Σεχού δεξιά και τον Λέζιακς αριστερά.

Επιστρέψει ο Ζόρντι Γκόμεθ, ο οποίος ήταν τιμωρημένος με την Πάφο, και θα βρεθεί δίπλα στον Μπασιρού. Από εκεί και πέρα τις τέσσερις θέσεις στα φτερά και στην επίθεση τις διεκδικούν πολλοί παίκτες: Λοΐζου, Ατιέμβεν, Παπουλής, Κακουλλής (η πιθανότερη τετράδα), Τζιωνής, Ζαχαρίου και Τσέποβιτς. Ο Μποτεάκ είναι στην αποστολή, αλλά είναι ανέτοιμος για την 11αδα.

Ειρήνη Σπυροπούλου