Άλλο ένα βράδυ Δευτέρας με τον αναλυτή διαιτησίας κ. Χρίστο Σκαπούλλη στην εκπομπή του ΡΙΚ, «ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ» να τοποθετείται επί των αμφισβητούμενων φάσεων της αγωνιστικής.

Οι πιο βασικές του τοποθετήσεις για τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος CYTA 2021-22.

 

Δόξα-Εθνικός 0-0

Ακυρωθέν γκολ Δόξας:  «Δεν είναι πειστική η γραμμή του VAR. Χρειαζόμαστε παραπάνω κάμερες. Δεν αμφισβητώ των απόφαση του VARίστα, αλλά έχει δίκαιο η κάθε ομάδα που της ακυρώνεται τέτοιο γκολ να θέλει να μετρήσει αφου΄ δεν πείθεται»

 

ΑΕΛΑπόλλων 0-1

Για το ποιος ευνοήθηκε: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Και θα συμφωνούν όλοι ότι πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι στις δηλώσεις μας. Έφτασε ο καιρός πλέον να αντιληφθούν οι πρόεδροι ότι η δουλειά τους είναι να κατεβάζουν την ομάδα του στο γήπεδο όσο πιο δυνατή γίνεται. Η διαιτησία είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να βγαίνει μπροστά με κάθε σεβασμό».

Η φάση στο 9′: «Εδώ ο διαιτητής σφύριξε ένα φάουλ. Ο παίκτης παίρνει την μπάλα την στήνει κάτω εφαρμόζοντας τον κανονισμό και ο διαιτητής σφύριξε να επιστρέψει η μπάλα πίσω. Λάθος διαχείριση. Ο παίκτης σωστά έβαλε την μπάλα κάτω πρέπει να αφήνεται το παιχνίδι να παίζεται γρήγορα».

Η φάση στο 39′ με την αποβολή του Κεραυνού: «Όλη η Κύπρος διερωτόταν λανθασμένα αν σωστά ή όχι αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας. Η απόφαση πήρε δύο και πλέον λεπτά. Η ουσία είναι ότι είναι στέρηση καθαρής ευκαιρίας επίτευξης τέρματος. Ο κανονισμός λέει πως όταν εγκαταλείψει την εστία του ο τερματοφύλακας για να αμυνθεί, σημαίνει ότι ο επιθέμενος μπορεί να βάλει γκολ από ΄όποια θέσει βρίσκεται. Εκεί οι διαιτητές έκριναν ότι ήταν στέρηση καθαρής ευκαρίας επίτευξης τέρματος. Σωστή η απόφαση των διαιτητών. Δεν παίζει ρόλο αν ήταν πλάγια. Ο κανονισμός μιλά για δυνατότητα επίτευξης τέρματος, όχι για τοποθεσία».

Η φάση με την κάρτα το 48′: «Να προσέξουν οι παίκτες. Να μην βάζουν τους τάππους στα πόδια του αντιπάλου. Και κόκκινη να δινόταν ο διαιτητής θα ήταν δικαιολογημένος».

Η διπλή φάση στο 69′: «Είπαμε ότι θα στηρίζουμε τους διαιτητές, αλλά πρέπει να προσέχουν. Ο πειθαρχικός τομέας ρυθμίζει το αποτέλσμα του αγώνα».

Το πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΛ στο 80′: «Ο διαιτητής ήταν μακριά. Όταν σκάει η μπάλα και ο διαιτητής βρίσκεται μακριά, έχουν εντολή να σφυρίξουν και να ζητήσουν την άποψη του VAR. Για την ουσία της φάσης, ναι η επαφή έγινε στο ένα πόδι εκτός περιοχής, αν χτυπούσε αυτό που ήταν μέσα θα ήταν πέναλτι».

Η φάση της αλλαγής της ΑΕΛ στο 56′: «Έγινε λάθος συνεννόηση με το διαιτητή. Αντί διπλή αλλαγή έγινε μονή και στη συνέχεια βρέθηκε η ΑΕΛ να παίζει με παίκτη για λίγο διάστημα παράνομα. Πρέπει να είναι προσεκτικοί οι διαιτητές με αυτά».

 

ΆρηςΑνόρθωση 3-2

Φάουλ μπροστά στον βοηθό στο 31′ : «Οι βοηθοί πρέπει να βοηθάνε και να μη φοβούνται να παίρνουν κάποιες φάσεις πάνω τους. Είναι καθαρό φάουλ, πρώτα τεχνικά και μετά πειθαρχικά».

ΑΕΚΟλυμπιακός 1-0

Η φάση της αποβολής του Σαμπίνια στο 54′ : «Ο παίκτης είχε κίτρινη κάρτα. Ο φακός μας δείχνει ότι ο αμυντικός έβαλε το πόδι στο έδαφος και πιθανόν να ήρθε σε επαφή με τον αντίπαλο. Δεν ήταν όμως αυτό το πάτημα που ήταν πειστικό. Είπαμε πολλές φορές ότι η παράβαση πρέπει να είναι πειστική. Στο VAR πάμε μόνο όταν είναι απευθείας κόκκινη. Αυτή η κάρτα είναι πολύ δύσκολο να πεις ότι δίκαι δόθηκε. Φάουλ μόνο έπρεπε να δοθεί».

Η φάση του πέναλτι της ΑΕΚ στο 69′: «Πρέπει να αντιληφθούν οι διαιτητές μας ότι μέσα στην περιοχή το τάκλιν από πίσω 99,9999% είναι παράβαση. Γι’ αυτό πρέπει να προσέχουν οι αμυντικοί. Δεν χρειάζεται τόσο πολύ το VAR σε αυτές τις περιπτώσεις».

 

ΑΠΟΕΛ-ΠΑΕΕΚ 1-0

Η φάση της αποβολής του Σουμαόρο στο 4′: «Αυστηρή, αλλά δικαιολογημένη η απόφαση του διαιτητή. Ο παίκτης προβαίνει σε παράπτωμα διαρκείας. Οι παίκτες πρέπει να προστατεύουν τους εαυτούς τους».

Στο πέναλτι που κέρδισε το ΑΠΟΕΛ: «Καθαρή η απόφαση. Δεν χρειάζεται αμφισβήτηση».