Κόντρα σε όλα όσα ακούστηκα, γράφτηκαν και διαδραματίστηκαν για τον αγώνα με τη Δόξα Κατωκοπιάς,  τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές στην Ομόνοια, καλούνται να απαντήσουν στον επόμενο αγώνα.
Με μία καλή εμφάνιση και με νίκη επί της Πάφος FC. Παιχνίδι το οποίο προσφέρεται για να δείξουν ότι η ομάδα, παρά την μέτρια της εμφάνιση στον προηγούμενο αγώνα, έχει τα φόντα για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και να στείλει το μήνυμα της ετοιμότητας για να κατακτήσει εκ νέου τον τίτλο της πρωταθλήτριας.
Έχει να διορθώσει αρκετά ο Μπεργκ. Πρώτα και κύρια, την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας και μαζί την διαγραφή, όλων των αδυναμιών που έδειξε τη Δευτέρα στο ΓΣΠ.
Όσον αφορά τον σχεδιασμό του Νορβηγού για την 11άδα, θα πρέπει να καταλήξει στον αντικαταστάτη του Γιόρντι Γκόμεθ με τον Σέχου να έχει βέβαια το προβάδισμα, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα διατηρήσει τον Πάρη Ψάλτη, δεξιά στην άμυνα.
Είναι πιθανόν όμως να αλλάξει και κάποια πράγματα στην επίθεση. Ο Μαρίνος Τζιωνής διεκδικεί θέση στην 11άδα στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Είναι μάλιστα πιθανόν να μεταφέρει δεξιά τον Ζαχαρίου και να χρησιμοποιήσει σαν δεύτερο επιθετικό το Λοίζου με τον Τσέποβιτς, εκτός αν θελήσει να διατηρήσει βασικό τον Ιγιάγι.
Στην άμυνα θα παραμείνουν οι Χούμποτσαν-Γιούστε και ο Λέζιακς. Ο Μπασιρού επίσης αναμένεται να διατηρηθεί στην 11άδα, στην οποία δεν αποκλείεται να διεκδικήσει θέση και ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους (Χάμπος).
Στο μεταξύ, προκύπτουν θετικές εξελίξεις με τους παροπλισμένους ποδοσφαιριστές, το σκηνικό των οποίων έχει ως εξής.
ΠΑΠΟΥΛΗΣ: Εκτός απροόπτου, θα συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα με την Πάφος FC, αφού ξεπέρασε τη μερική διάταση που έπαθε στον αγώνα με την Καϊράτ.
ΜΠΟΤΕΑΚ: Φουλάρει ο Γάλλος. Δεν προλαβαίνει τον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής, μπορεί όμως να είναι έτοιμος με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας.
ΝΤΙΣΚΕΡΟΥΝΤ: Εντείνει το πρόγραμμα αποκατάστασης. Είναι μέσα στα πλαίσια που τέθηκαν ο χρόνος επιστροφής του. Θυμίζουμε ότι αγωνίστηκε στις 26 Αυγούστου με την Αντβέρπ και συμπληρώνει τέσσερις βδομάδες από τη διάγνωση για θλάση στον τετρακέφαλο.
Ίσως, ακόμα και με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας στις 3 Οκτωβρίου να είναι έτοιμος.
ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Αισθάνεται καλύτερα. Ενδεχομένως, από βδομάδας να εντείνει το πρόγραμμα προπόνησης. Αν δεν νιώσει κάποια ενόχληση, τότε μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος να τεθεί στη διάθεση του Μπεργκ.
Εννοείται πως δεν υπολογίζεται με Πάφος FC και Ολυμπιακό. Μετά τη διακοπή, η Ομόνοια υποδέχεται στο ΓΣΠ τον Απόλλωνα και ίσως εκεί να επιστρέψει.