Νέα χρονιά, νέος προπονητής, νέες απαιτήσεις αλλά ίδιος βαθμός δυσκολίας σε ντέρμπι για τον Απόλλωνα. Οι γαλάζιοι, φιλοξενούν στη Λεμεσό το ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής (17:00) κι ενώπιών τους έχουν μια σειρά προκλήσεων.

Καταρχάς να «κολλήσει» δεύτερη σερί επιτυχία, να πάρει τη νίκη και να βάλει…φρένο στην ξέφρενη πορεία των γαλαζοκιτρίνων της Λευκωσίας. Κατά δεύτερο, να αρχίσει με το…δεξί ο Πάμπλο Ματσίν, στη δική του πρεμιέρα! Κατά τρίτον να επιστρέψει η ηρεμία, η αυτοπεποίθηση, η δυναμική, η ψυχολογία.
Ο Απόλλωνας χρειάζεται μια μεγάλη νίκη και γιατί ακολουθούν δύσκολα ματς μέσα στον Ιανουάριο, και θα προσπαθήσει να το πετύχει με το…καλημέρα στο 2024.

Στα της 11άδας, τα ερωτηματικά παραμένουν πολλά στο ντεμπούτο του Ισπανού κόουτς. Θα παίξει με τριάδα ή τετράδα στην άμυνα; Ποιος θα είναι στο δεξί άκρο της άμυνας; Θα παραμείνει στο βασικό σχήμα ο Μαλεκκίδης; Ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Εκπολό; Θα αγωνιστεί με δύο επιθετικούς; Αν όχι, τότε ποιος εκ των Κρμέντσικ ή Μάρκες έχει το προβάδισμα; Όλα αυτά θα απαντηθούν περίπου μία ώρα πριν το σούπερ ντέρμπι, αλλά, να σημειωθεί πως ο Ματσίν αρέσκεται στο σύστημα με τριάδα στα μετόπισθεν.

Σημειώνεται επίσης πως εκτός είναι οι Πεϊμπέρνς και Εκπολό.

Θράσος Δημητρίου