Στην ΑΕΛ συνεχίζουν αθόρυβα τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας με την τεχνική ηγεσία να είναι σε συνεννόηση με την διοίκηση μέσω του Λουτσιάνο Μπεμπέ, για τους μεταγραφικούς τους στόχους. Ο Χορχέ Σίλας ξέρει τι ψάχνει και θα προσπαθήσει να την ενδυναμώσει όσο καλύτερα γίνεται για να παρουσιαστεί και η ΑΕΛ με ένα καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το φετινό.
Οι γαλαζοκίτρινοι πάνε για μια δεκάδα τουλάχιστον μετεγγραφές καθώς θα χρειαστεί μεγάλο μπόλιασμα και ανανέωση της ομάδας για να αλλάξει πρόσωπο. Σύμφωνα με αυτά που έχουμε αλιεύσει στην ΑΕΛ θα ψάξουν ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις σχεδόν. Προτεραιότητα είναι να βρεθούν δυνατά άκρα στην μεσαία γραμμή όπως και επιτελικός μέσος που θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού των γαλαζοκιτρίνων. Δεν αποκλείεται να δούμε 2-3 κινήσεις στα εξτρέμ, ανάλογα με το τι θα βρεθεί διαθέσιμο στην αγορά. Από εκεί και μπρος μια θέση θα πάει στον άξονα της μεσαίας γραμμής ενώ ενίσχυση θα έχει και το κέντρο άμυνας.
Εκεί ίσως να δούμε και δύο ποδοσφαιριστές να έρχονται στην ΑΕΛ,  ενώ πιθανότατα μια κίνηση τουλάχιστον θα γίνει και για το αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής. Ο Σίλας αναμένεται να φέρει στην ομάδα και επιθετικό κορυφής ενώ θα γίνει και προσπάθεια να έρθουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν από τον κατάλογο Β.
Οι πολλές μετεγγραφές φωτογραφίζουν και αποχωρήσεις από την ομάδα κάτι που θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά
. Με όσους έχουν αποχωρήσει μέχρι τώρα, η ΑΕΛ έχει ήδη διαθέσιμες δύο θέσεις ξένων ή κοινοτικών αλλά θα φύγουν κι’ άλλοι παίκτες που έχουν συμβόλαια. Αυτοί όταν τους ανακοινωθεί ότι είναι εκτός πλάνων θα τους δοθεί οδηγία να βρούνε ομάδα ή στην χειρότερη περίπτωση θα πάνε δανεικοί.

Αριστείδου Μιχαήλ