Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Νέας Σαλαμίνας μετά το νέο ατυχές αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» της Αμμοχώστου μετά τη νίκη επί του ΑΣΙΛ στην 4η αγωνιστική, έχασαν από τον Ερμή στην 5η αγωνιστική και έφεραν ισοπαλία με τον Ακρίτα στην 6η αγωνιστική. Μετρούν ΄έτσι μόλις δύο νίκες και δύο ισοπαλίες και δύο ήττες σε 6 αγωνιστικές.

Η αστάθεια στα αποτελέσματα και στην απόδοση της ομάδας είναι εμφανής. Ωστόσο, αν κρίνει κανείς και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου το πρωί της Κυριακής (24/10), η κρίση που διανύει η Νέα Σαλαμίνα κρίνεται ως περιστασιακή και στόχος είναι να παρέλθει άμεσα.

Νίκκι Παπαβασιλείου και Μάκης Παπαϊωάννου γνωρίζουν καλύτερα από όλους στο ποδοσφαιρικό τμήμα ότι στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο μια ομάδα που έχει χτιστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από το μηδέν μέσα σε ένα καλοκαίρι να παρουσιάσει σταθερότητα και να πρωταγωνιστήσει στους αμέσως επόμενους μήνες. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή μέχρι οι επιλογές που έχουν γίνει να καρποφορήσουν και η ομάδα να αρχίσει να διεκδικά τους στόχους της.

Δικαιολογημένα έτσι οι διοικούντες στηρίζουν τους δύο άντρες και συστήνουν υπομονή και σοβαρότητα από μέρους του κόσμου των «ερυθρόλευκων», καθώς μετά τον περσινό υποβιβασμό, η πρόκληση για επάνοδο στην Α’ Κατηγορία ήταν εξ αρχής μεγάλη. Και οι μεγάλες προκλήσεις είναι για τις μεγάλες ομάδες.

Βρισκόμαστε ήδη στο 1/5 της σεζόν και τίποτα δεν έχει χαθεί. Υπάρχει αρκετός χρόνος για ανάκαμψη και ανατροπή των εις βάρος τους δεδομένων, σε μια σεζόν που αποτελούν χωρίς αμφιβολία – κυρίως λόγω ονόματος και ιστορίας – ένα από τα ξεκάθαρα φαβορί για την επάνοδο στα μεγάλα «σαλόνια».

Ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική ο εντός έδρας αγώνας με την Αγία Νάπα, εκεί όπου μια ξεκάθαρη νίκη με βελτιωμένη εμφάνιση, μπορεί να αποτελέσει την αρχή για την… αντεπίθεση της Νέας Σαλαμίνας.

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ:

1η αγωνιστική: Αναγέννηση-Νέα Σαλαμίνα 0-3

2η αγωνιστική: Νέα Σαλαμίνα-ΕΝΠ 0-1

3η αγωνιστική: Ονήσιλος-Νέα Σαλαμίνα 1-1

4η αγωνιστική: Νέα Σαλαμίνα-ΑΣΙΛ 2-1

5η αγωνιστική: ΕρμήςΝέα Σαλαμίνα 3-2

6η αγωνιστική: Ακρίτας-Νέα Σαλαμίνα 0-0

7η αγωνιστική: Νέα Σαλαμίνα-Αγία Νάπα —

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

 

Τάσος Θεοδώρου