Στον τρίτο γύρο του Barcelona Open προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5), ο οποίος δίχως να ανεβάσει στροφές επικράτησε εύκολα 2-0 του Πέντρο Κασίν (Νο68).

Στον επόμενο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ντένις Σαποβάλοβ, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε 2-0 σετ του Κόβαλικ. Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τέσσερις φορές με τον Καναδό (Νο28) να μετρά τρεις νίκες.

Το ματς: Ο αγώνας ξεκίνησε με πολλά ράλι με τους δύο αθλητές να ψάχνουν τα πατήματά τους. Ειδικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειχνε να βρίσκεται εκτός ρυθμού.

Ωστόσο, στο πέμπτο game δημιούργησε διπλή ευκαιρία για break και την εκμεταλλεύτηκε και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να φτάσει ελεγχόμενα στο 1-0 με 6-4

Με την έναρξη του δεύτερου σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με τρομερή ενέργεια και έχοντας πια διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου του κατάφερε να προηγηθεί με 4-0.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους δύο αντιπάλους δεν επέτρεπε να αλλάξει κάτι από εκεί και πέρα με τον Τσιτσιπά να κλείνει φυσιολογικά το δεύτερο σετ με 6-2 και να παίρνει την πρόκριση.