Μια επικίνδυνη αντίπαλο χαρακτήρισε τη Βιλερμπάν ο Εργκίν Αταμάν λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στη Γαλλία για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού AKTOR.

Ο Τούρκος τεχνικός αναφέρθηκε στα δεδομένα του ματς και πώς αυτά έχουν διαμορφωθεί μετά τις ήττες στα τελευταία παιχνίδια, ενώ στάθηκε και στον Μάριους Γκριγκόνις, τονίζοντας ότι θα δοκιμάσει να μπει στην προπόνηση.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ επιστρέψει μετά από 5-6 εβδομάδες, ωστόσο, ανέφερε ότι θα βοηθήσει σημαντικά με την εμπειρία του στην άμυνα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:
«Αυτή είναι η EuroLeague. Μερικές φορές μπορεί να έχει ένα νικηφόρο σερί, αλλά μπορεί να έχεις και αρνητικό σερί. Δεν μας ενδιαφέρει τι έγινε στα προηγούμενα 2-3 ματς, αυτό είναι ένα διαφορετικό ματς, μία αναμέτρηση της EuroLeague. Ίσως η Βιλερμπάν να μην είναι στην καλύτερη θέση, αλλά βλέποντας τα παιχνίδια της, διαπιστώνω ότι είναι μία επικίνδυνη ομάδα, το δείχνει σε κάθε ματς, με εξαίρεση το ματς απέναντι στη Βαλένθια. Σε κάθε αγώνα παίζουν μέχρι το τέλος, για παράδειγμα με αντίπαλο την Μακάμπι έχασαν στην τελευταία κατοχή. Θα είναι δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, γιατί θέλουμε να αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά».

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός AKTOR για να επανέλθει: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι κάθε αγώνα. Σε πολλά ματς χάσαμε στα τελευταία λεπτά. Ενώ είχαμε τον έλεγχο, τον χάσαμε στο φινάλε. Και φυσικά πρέπει να παίξουμε άμυνα σε υψηλό επίπεδο. Επιθετικά έχουμε την ικανότητα, θα βρούμε σκορ. Στην άμυνα πρέπει να είμαστε περισσότερο επιθετικοί, ειδικά σε καταστάσεις “ένας εναντίον ενός”».

Για τον Γκριγκόνις: «Δεν έκανε προπόνηση τις 3-4 τελευταίες ημέρες, αλλά απόψε (στη Γαλλία πια) θα δοκιμάσει. Ελπίζω να παίξει, είναι ο μόνος έμπειρος παίκτης στη θέση του και δεν έχουμε εναλλακτικές».

Για την επιστροφή του Ερνανγκόμεθ: «Θα είναι πολύ σημαντική. Με τον Μήτογλου και τον Χουάντσο, αλλά και τον Ματζούκα να προσφέρει, θα υπάρχουν λύσεις. Αλλά ο Χουάντσο είναι έμπειρος, ειδικά στην άμυνα. Θα μας βοηθήσει αρκετά. Δεν έχει παίξει για 5-6 εβδομάδες, αλλά θα μας βοηθήσει».