Τις κοινότητες που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές στην επαρχία Πάφου επισκέπτεται το  πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδούλιδης.

Με βάση το πρόγραμμά του Προέδρου Χριστοδουλίδη που δόθηκε στη δημοσιότητα, πρώτος σταθμός του θα είναι στις 09:15 η πλατεία της κοινότητας Χούλου.

Ακολούθως θα μεταβεί στα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου στο Πολέμι και μετά στο Ψάθι.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος θα αναχωρήσει για την Ελβετία για να συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Μπούργκενστοκ.

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε παρέμβαση, με θέμα την Επισιτιστική Ασφάλεια, ενώ κατά το κλείσιμο των εργασιών της Συνόδου θα προβεί σε γενική τοποθέτηση.

Στη Σύνοδο αναμένεται συμμετάσχει μεγάλος αριθμός αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, άλλοι εκπρόσωποι κυβερνήσεων καθώς και επικεφαλής περιφερειακών και διεθνών Οργανισμών, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της Συνόδου είναι να θέσει τις βάσεις για την έναρξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας στην Ουκρανία.

Στο επίκεντρο της Συνόδου θα είναι επίσης, οι θεματικές που αφορούν την πυρηνική ασφάλεια, την επισιτιστική ασφάλεια και την ανθρώπινη διάσταση του πολέμου.

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE