Για όλα όσα αφορούν το ΑΠΟΕΛ μίλησε στον SUPER SPORT FM 104.0 εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Νεκτάριος Πετεβίνος.

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Γενικότερα σε αυτά τα χρόνια που μείναμε μακριά από τους τίτλους, είχαμε ένα φαινόμενο που θα μείνει στην ιστορία. Αναφέρομε στην παρουσία του κόσμου του ΑΠΟΕΛ. Πριν 2 χρόνια είμασταν κοντά στο να καταρρίψουμε το ρεκόρ προσέλευσης. Φέτος το καταρρίψαμε και κρατούσε για αρκετά χρόνια. Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση από την ΚΟΠ για να δούμε αν καταρρίφθηκε το παγκύπριο ρεκόρ».

Για την σημαντικότητα των διαρκείας τη περίοδο αυτή: «Ο πρώτος λόγος αφορά την ανταπόκριση του κόσμου. Λαμβάναμε μηνύματα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πότε θα βγουν τα εισιτήρια. Ο δεύτερος λόγος αφορά την οικονομική συνεισφορά. Είναι πάρα πολύ σημαντική σε ένα χρονικό διάστημα που δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα στην ομάδα. Χρειάζονται τα ταμεία να έχουν ροή. Είναι μεταγραφική περίοδος και υπάρχουν έξοδα που αφορούν την προετοιμασία της ομάδας. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως όποιος αποκτάει ένα εισιτήριο διαρκείας δεν αποκτάει απλά μια κάρτα. Είναι μια δήλωση αφοσίωσης και στήριξης. Όλη αυτή η προσπάθεια που θα ξεκινήσει, είναι μια συλλογική προσπάθεια».

Για τη στελέχωση του ρόστερ: «Υπάρχει μια γενικότερη φιλοσοφία σε σχέση με τη στελέχωση της ομάδας. Διατηρούμε ένα βασικό κορμό και δεν προχωρούμε σε μεγάλο αριθμό προσθηκών στο ρόστερ. Αυτή η φιλοσοφία έφερε αποτελέσματα. Το ΑΠΟΕΛ είναι η μοναδική ομάδα που παρέμεινε συνεπής την τελευταία 3ετία και διεκδίκησε πρωτάθλημα. Την επόμενη μέρα που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, προχωρήσαμε σε αρκετές ανανεώσεις συμβολαίων. Χρειαζόμαστε ετοιμότητα για την Ευρώπη, σε σχέση με τον πρώτο μας στόχο που είναι η πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για την απόκτηση του Τεχέρα: «Ήταν ο κινητήριος μοχλός της Ανόρθωσης. Το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο κ. Γκαγιέγο και ήταν μια εισήγηση του και τον προσθέσαμε στο ρόστερ μας. Υπάρχουν συζητήσεις κυρίως με τις προτεραιότητες που έχει θέσει ο προπονητής. Μιλάμε για επιθετικό, αριστερό μπακ και επιτελικό μέσο. Δεν έχουμε αποστείλει συμβόλαια αλλά είμαστε σε συζητήσεις. Αναμένουμε τις εξελίξεις».

Για το θέμα με Ντάλσιο: «Ο πρόεδρος τοποθετήθηκε αρκετές φορές. Ήταν ξεκάθαρος για όλες τις λεπτομέρειες. Ο Ντάλσιο γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φθάσει η προσφορά του ΑΠΟΕΛ. Έχουμε κι άλλα παιδιά που αγωνίζονται στην εν λόγω θέση. Για εμάς αυτή τη στιγμή δεν είναι προτεραιότητα. Αν έχει κλείσει το κεφάλαιο Ντάλσιο εξαρτάται από τον ίδιο».

Για τον Βιγιαφάνες: «Δεν έχει γίνει κάποια πρόταση ανανέωσης. Εξετάζονται περιπτώσεις παικτών και αν προκύψει κάτι θα το ανακοινώσουμε».

Για τον Κβιλιτάια: «Δεν γνωρίζω που θα συνεχίσει την καριέρα του. Καταθέσαμε πρόταση προς τον Κβιλιτάια καθώς θέλαμε να τον έχουμε στο ρόστερ μας. Αν έχει επιλέξει να πάει σε άλλη ομάδα, του ευχόμαστε το καλύτερο. Εμείς θα σκεφτούμε το καλό του ΑΠΟΕΛ».

Για τους Κύπριους παίκτες: «Αυτή τη στιγμή, ως Κύπριοι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ είναι αρκετοί. Υπάρχει ταλέντο στις ακαδημίες και είναι στο χέρι μας να το αξιοποιήσουμε »

Για την προετοιμασία: «Όλοι οι παίκτες ενημερώθηκαν να επιστρέψουν μέχρι και τις 16 του Ιούνη. Υπολογίζουμε πως στις πρώτες μέρες του Ιούλη θα αναχωρήσει η ομάδα για την προετοιμασία. Υπάρχουν δύο πιθανοί προορισμοί, Βουλγαρία και Σερβία. Πιθανόν να προχωρήσουμε με Σερβία. Δεν είναι σίγουρο κάτι ακόμα.»