Γκέλα ολκής για τη Σοσιεδάδ, η οποία παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία (2-2) στην Αλμερία κι επέτρεψε στην Μπέτις να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στους 5 βαθμούς. Δεν προλαβαίνει η Αλμερία παρά τον βαθμό μέσα στη χώρα των Βάσκων.
Στο 3ο λεπτό ο Μαξιμιάνο έσωσε μετά από σουτ του Ζαχαριάν ενώ στο 10 μπλόκαρε και την κεφαλιά του Λε Νορμάν και στο 17’ ο Εμπαρμπά έκανε το γύρισμα αλλά ο Ρομέρο δεν πρόλαβε για εκατοστά.
Στο 30’ μετά από βαθιά μπαλιά ο Εμπαρμπά κέρδισε τη μονομαχία με τον Τραορέ και με σουτ από κοντά έκανε το 0-1 αλλά στο 32’ ο Γκαλάν σέντραρε από αριστερά και ο Μπέκερ με προβολή ισοφάρισε σε 1-1. Στο 39’ ο Μαξιμιάνο πραγματοποίησε τεράστια διπλή επέμβαση σε σουτ των Γκαλάν και Μπέκερ και στο 40’ ο Ογιαρθάμπαλ αστόχησε από κοντά. Στο 43ο λεπτό η Σοσιεδάδ είχε δοκάρι με τον Θουμπιμένδι και στο 45+2’ οι Βάσκοι απείλησαν και με τον Μπαρενετσέα.
Στο 48ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Ογιαρθάμπαλ και στο 51’ το σουτ του Ζαχαριάν πέρασε μόλις έξω ενώ στο 58’ o Θουμπιμένδι σέντραρε από αριστερά, ο Μπέκερ έκανε με τη μία το γύρισμα στο πίσω δοκάρι και ο Ογιαρθάμπαλ εξ επαφής πλάσαρε για το 2-1.
Στο 70ο λεπτό το σουτ του Ραμαζάνι πέρασε ελάχιστα έξω και στο 85’ ο Θουμπελδία έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε και ο Εμπαρμπά ισοφάρισε σε 2-2 από την άσπρη βούλα. Στο 88ο λεπτό ο Εμπαρμπά έχασε ευκαιρία να φέρει τούμπα το ματς.

ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Λε Νορμάν, Γκαλάν, Τραορέ, Θουμπελδία, Μερίνο, Θουμπιμένδι, Ζαχαριάν (89’ Πατσέκο), Μπαρενετσέα (69’ Τουριέντες), Ογιαρθάμπαλ (76’ Αντρέ Σίλβα), Μπέκερ (69’ Κούμπο)

ΑΛΜΕΡΙΑ: Μαξιμιάνο, Έντγκαρ, Τσούμι, Πουμπίγ, Λανγκά, Ρομπερτόνε, Λοπί (73’ Μπαμπά), Βιέρα, Εμπαρμπά, Μπαπτιστάο (69’ Λοσάνο), Ρομέρο (46’ Ραμαζάνι).