Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει να πραγματοποιεί επιθέσεις στη Ράφα, στη νότια Γάζα, συναγερμός σήμανε στη Μέση Ανατολή νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν μεταδόθηκε ότι πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν στρατιωτική βάση στο Ιράν. Καταρρίφθηκαν drones, δεν έχει γίνει «επίθεση με πυραύλους ως τώρα», απάντησε η Τεχεράνη με τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο μεταξύ δεν ενέκρινε την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στα Ηνωμένα Έθνη. Ωστόσο, δεν θεωρείται σίγουρο ότι η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο οι ΗΠΑ έκαναν χρήση του δικαιώματος του βέτο.

Υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος ψήφισαν 12 από τις 15 χώρες, δύο απείχαν και οι ΗΠΑ καταψήφισαν την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης, με το βέτο να γκρεμίζει για ακόμα μια φορά τα όνειρα εκατομμύριων Παλαιστινίων.

Υπάρχει μεγάλος φόβος στο γραφείο του Νετανιάχου, πως η έρευνα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα καταλήξει σε εντάλματα σύλληψης για τον ίδιο, υπουργούς και στρατιωτικούς. Συγκλήθηκε μάλιστα έκτακτη σύσκεψη επί του θέματος.