Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε τα 26 γκολ φέτος με τον Ολυμπιακό, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση της καριέρας του.
Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί από τη στιγμή που επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα και σκοράρει κατά ριπάς με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Χθες κόντρα στον Άρη πέτυχε το 26ο φετινό του τέρμα, χάνοντας μάλιστα την ευκαιρία να πετύχει ακόμα ένα, αλλά νικήθηκε από τον Κουέστα στην εκτέλεση πέναλτι.
Ο Μαροκινός φορ είχε πετύχει 26 γκολ σε 43 παιχνίδια τη σεζόν 2020-21 με τη Γιουντάντ, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του μέχρι τώρα, αλλά φέτος έχει την ευκαιρία να την ξεπεράσει. Χθες ισοφάρισε αυτή την επίδοση, έχοντας 26 τέρματα σε 38 παιχνίδια, ενώ μπροστά του έχει τουλάχιστον εννέα ακόμα παιχνίδια, επτά για τα πλέι οφ και δύο τουλάχιστον για το Conference League.
Με δεδομένο πως ο Ελ Κααμπί έχει πετύχει 14 γκολ στα τελευταία 12 παιχνίδια, δείχνει έτοιμος όχι απλά να βελτιώσει την ατομική του επίδοση, αλλά και να σπάσει το ρεκόρ του Αλέκου Αλεξανδρή στον Ολυμπιακό που κρατά 22 χρόνια. Ο Έλληνας επιθετικός είχε πετύχει 32 γκολ το 2001-02, ενώ άλλες δύο φορές (2000-01, 1996-97) είχε σκοράρει 31 τέρματα στους «ερυθρόλευκους».
Αν λοιπόν στα εναπομείναντα 9 παιχνίδια, καταφέρει να πετύχει έξι ή παραπάνω γκολ, τότε θα γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό.