Η πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League έχει προκαλέσει όπως είναι λογικό ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των «ερυθρολεύκων». Το γεγονός πως ο τελικός της διοργάνωσης διεξάγεται στην Αθήνα, έχει ως αποτέλεσμα οι φιλοδοξίες των Πειραιωτών να φτάνουν μέχρι την κατάκτησης της κούπας.

Μάλιστα υπάρχει ένα σενάριο που θέλει την Ελλάδα σε τούτη την περίπτωση να εκπροσωπείται αντί για τέσσερις με πέντε ομάδες στο Conference League.

Πως μπορεί να συμβεί αυτό; Εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference League, αλλά την ίδια στιγμή τερματίσει τέταρτος στα πλέι-οφ και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας θα πάρει μέρος στον 2ο προκριματικό Γύρο του Champions League, ο κυπελλούχος παίρνει το εισιτήριο για τον 1ο Προκριματικό Γύρο του Europa League, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος των πλέι οφ πηγαίνουν στον 2ο προκριματικό του Conference League. Οι «ερυθρόλευκοι» ως κάτοχοι του Coference League αυτόμάτως θα αγωνιστούν στο Europa League με τον αριθμό των ελληνικών ομάδων να αυξάνεται από τέσσερις σε πέντε.

Εάν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το Conference, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα, τότε θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει για την συμμετοχή του, είτε στα προκριματικά του Champions League (ως πρωταθλητής), η μέσω του Conference League για το εάν θα πάρει μέρος στο Europa League.

Εάν επιλέξει το Europa League, τότε η Ελλάδα χάνει το δικαίωμα εκπροσώπησης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Υπάρχει ωστόσο η περίπτωση ο Ολυμπιακός να μην έμπαινε καν σε αυτό το δίλημμα, αφού βάσει του υψηλού συντελεστή του, θα μπορούσε να φτάσει αυτομάτως μέχρι τα πλέι-οφ του Champions League αποφεύγοντας τα προκριματικά. Έτσι ακόμη και σε περίπτωση αποκλεισμού θα μπορούσε στη συνέχεια να… υποβιβαστεί στο Europa League.