Απίθανο ματς στη Νέα Ορλεάνη. Τα play in άρχισαν με τρομερό ματς, με τον Ζάιον Ουίλιαμσον να πετυχαίνει 40 πόντους και τον Λεμπρόν με 23 να γλιτώνει τους Λέικερς, η ομάδα του Λος Άντζελες πήρε νίκη πρόκριση και θα παίξει με τους πρωταθλητές, Ντένβερ Νάγκετες, ενώ οι Πέλικανς περιμένουν Κινγκς ή Ουόριορς.

Οι Πέλικανς μπήκαν δυνατά στο ματς, ωστόσο, παρά το +8 του πρώτου 12αλεπτου, οι φιλοξενούμενοι με τον Λεμπρόν να δίνει το ρυθμό και τον Ράσελ να βοηθάει το ημίχρονο έκλεισε στο +10 για την ομάδα του Λος Άντζελες, όμως…

Όμως παρά το ότι στην τρίτη περίοδο η διαφορά έφτασε μέχρι και το +18 για τους Λέικερς, η ομάδα του Ντάρβιν Χαμ κουράστηκε, έτσι οι Ίνγκραμ (11π), Μέρφι (12π) και Αζεβέδο (10π) μάζεψαν την διαφορά για τους Πέλικανς που κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 99-99 πριν το τέλος.

Οι Λέικερς έδειξαν χαρακτήρα ωστόσο και μετά τους 40 πόντους του Βασιλιά Λεμπρόν, οι Ράσελ (21π), Ντέιβις με double – double (20π,15α.) και τον Ριβς με 15 πόντους αντίστοιχα η πρόκριση απευθείας στα play off πήγε στους φιλοξενούμενους με 110-105.