Ο προπονητής της Αναγέννησης Δερύνειας, Νίκος Νικολάου πανηγύρισε χθες με την ομάδα του την άνοδο στην β’ κατηγορία μετά την ανατροπή κόντρα στην ΑΠΕΑ. Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον Κύπριο τεχνικό και μιλήσαμε για την επίτευξη του στόχου, το πως είδε τον αγώνα και τις πιθανότητες για κατάκτηση του τίτλου. Ακόμα, έκανε ειδική αναφορά στον κόσμο ο οποίος όπως είπε ήταν εκπληκτικός και τον ευχαρίστησε.

Τα συναισθήματα σου μετά την επίτευξη του στόχου της ανόδου στην β’ κατηγορία;
«Ένιωσα μία ανακούφιση διότι ένιωθα την υποχρέωση απέναντι στο σωματείο ότι έπρεπε να ανεβεί η ομάδα κατηγορία. Σίγουρα είναι μεγάλη χαρά που πετύχαμε το στόχο μας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές δύσκολες συνθήκες τον τελευταίο καιρό λόγω απουσιών από τραυματισμούς. Υπήρχε θέμα στην στελέχωση της ομάδας αλλά μετά και το χθεσινό αποτέλεσμα τέλος καλό, όλα καλά. Θέλω να πω ότι, είμαι πολύ χαρούμενος αφού η ομάδα αποτελείται από νεαρά άτομα στη διοίκηση και είμαι πολύ χαρούμενος που τους δώσαμε αυτή τη χαρά και ανταμείφθηκαν οι κόποι τους».

Η νίκη ήρθε με ανατροπή μέσα σε δύο λεπτά (53’, 55’) για την ομάδα σου. Πως είδες την αναμέτρηση, απέναντι σε μία ομάδα που προσπαθεί για την άνοδο, την ΑΠΕΑ;
«Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο επειδή είχαμε απέναντι μας μία πολύ καλή, οργανωμένη και ποιοτική ομάδα. Ήθελαν μόνο νίκη και ξέραμε ότι θα είναι ένα ματς ο θάνατος σου ζωή μου. Θεωρώ μπήκαμε καλύτερα, κερδίσαμε αρκετά κόρνερ και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις να σκοράρουμε. Κόντρα στην ροή και στην πρώτη επίθεση της η ΑΠΕΑ κατάφερε να σκοράρει με ωραίους συνδυασμούς. Μετά ήταν η ίδια εικόνα στο παιχνίδι, χάσαμε ευκαιρίες αλλά δείχναμε ότι το θέλαμε περισσότερο. Στο ημίχρονο ήμασταν σε δύσκολη θέση. Μιλήσαμε για κάποια τακτικά θέματα που έπρεπε να διορθώσουμε και είπαμε ότι έπρεπε να δώσουμε την ψυχή μας για να ανατρέψουμε το παιχνίδι. Αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό στο β’ μέρος με τις ευκαιρίες που βρήκαμε και φαινόταν ότι θα ερχόταν το γκολ. Για ακόμα μία φορά φάνηκε πόσο σημαντικά ήταν τα στατικά με ένα φάουλ και ένα κόρνερ να σκοράρουμε. Μετά βρήκαμε χώρους και ευκαιρίες και μπορούσαμε να πετύχουμε κι’ άλλο γκολ. Δίκαια πήραμε τη νίκη αφού ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα εκτός από κάποιες μακρινές μπαλιές που προκαλούσαν σύγχυση».

Πλέον θα περιμένετε την σημερινή αναμέτρηση του Χαλκάνορα με τον Σπάρτακο για να δείτε εάν θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι πιθανότητες για τον τίτλο:
«Θεωρώ δεν εξαρτάται από εμάς ο τίτλος γι’ αυτό είναι δύσκολο. Ο Χαλκάνορας έχει δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια τα οποία με συνδυασμό αποτελεσμάτων πάντοτε μπορεί ναέχουμε κάποιες πιθανότητες. Είναι λίγες οι πιθανότητες πιστεύω αφού είναι πέντε βαθμοί διαφορά και πρέπει ο Χαλκάνορας να δεχθεί μία ήττα και μία ισοπαλία και εμείς να νικήσουμε και τα δύο ματς. Σε ισοβαθμία βέβαια υπερτερούμε αλλά όπως είπα και πριν δεν εξαρτάται από εμάς γι’ αυτό τα αναφέρω αυτά».

Σε ποια ομάδα δίνεις προβάδισμα για το τρίτο εισιτήριο για την β’ κατηγορία;
«Θεωρώ ότι για το τρίτο εισιτήριο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να το πάρει ο Σπάρτακος. Θα παλέψει μαζί με τον Εθνικό Λατσιών και την ΑΠΕΑ αλλά μετά τα αποτελέσματα που είδαμε και τους αγώνες που έμειναν πιστεύω δύσκολα θα χάσει την άνοδο ο Σπάρτακος».

Έχεις συζητήσει με την ομάδα για το εάν θα είσαι εκεί τη νέα σεζόν στην β’ κατηγορία;
«Δεν μιλήσαμε ακόμα διότι δεν γνωρίζουν τα δεδομένα της νέας χρονιάς, εννοώ μπάτζετ και γενικότερα το πλάνο. Τώρα που πλέον ξέρουν ότι η ομάδα πέτυχε την άνοδο θα μιλήσουμε όταν είναι η σωστή στιγμή και θα παρθεί η κατάλληλη απόφαση».

Σχόλιο για την στήριξη του κόσμου της Αναγέννησης Δερύνειας στο χθεσινό ματς:
«Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός, μας βοήθησε στο να έρθει αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα. Η κερκίδα ήταν γεμάτη και η ατμόσφαιρα εκπληκτική και τους ευχαριστώ για την στήριξη. Αυτό που έγινε χθες στο γήπεδο (ατμόσφαιρα) δεν το βλέπουμε ούτε στην α’ κατηγορία δυστυχώς και τους ευχαριστούμε που μας βοήθησαν».

Σόλωνας Κύπρου