Στα ημιτελικά του Champions League προκρίθηκαν η Παρί Σεν Ζερμέν που επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 4-1 στο «Μονζουίκ» και η Ντόρτμουντ που πήρε τη νίκη με 4-2 κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο «Signal Iduna Park».

Οι δύο προκρίσεις των σημερινών αγώνων (16/4) ήρθαν από τις ομάδες οι οποίες κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα από τον πρώτο αγώνα. Συγκεκριμένα, η Παρί Σεν Ζερμέν ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα από την Μπαρτσελόνα με 3-2 και η Ντορτμουντ με 2-1 από την Ατλέτικο.

Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε με τον Ραφίνια στο πρώτο μέρος αλλά ο Αραούχο άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες αφού δέχθηκε την απευθείας κόκκινη στα τέλη του ημιχρόνου όπου και ήρθε η ισοφάριση από τον Ντεμπελέ. Στην επανάληψη οι Γάλλοι μεταμορφωθήκαν και με τα γκολ των Βιτίνια και τα δύο του Εμπαπέ ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο.

Η Ντόρτμουντ πήρε τεράστια πρόκριση και απέκλεισε την Ατλέτικο αφού από τα πρώτα λεπτά έδειξε τις προθέσεις της. Προηγήθηκε στο σκορ με 2-0 με τα γκολ των Μπραντ και Μάτσεν αλλά στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί ισοφάρισαν με το αυτογκόλ του Χούμελς και το τέρμα του Κορέα. Δεν λύγισαν όμως οι γηπεδούχοι και μέσα σε τρία λεπτά το «Signal Iduna Park» πήρε…φωτιά αφού τα γκολ που σκόραραν οι Φουλκρούκ και Ζάμπιτσερ υπέγραψαν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι δύο Ισπανικές ομάδες γνώρισαν τον αποκλεισμό ενώ Παρί και Ντορτμουντ θα τεθούν αντιμέτωπες στους «4» της διοργάνωσης.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Κουμπαρσί, Αραούχο, Κουντέ, Πέδρι, Γκιντογκάν, Ντε Γιόνγκ, Ραφίνια, Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Μέντες, Ερνάντες, Μαρκίνιος, Χακίμι, Ρουίζ, Βιτίνια, Ζαΐρ-Έμερι, Μπαρκολά, Ντεμπέλε, Εμπαπέ.

Ντόρτμουντ: Κόμπελ, Ρίερσον, Χούμελς, Σλότομπεργκ, Μάατσεν, Ζάμπιτσερ, Τσαν, Αντεγέμι, Μπραντ, Σάντσο, Φουλκρούκ.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Αθπιλικουέτα, Ερμόσο, Χιμένες, Βίτσελ, Μολίνα, Ντε Πολ, Κόκε, Γιορέντε, Γκριζμάν, Μοράτα.