Πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Radisson Blu στην Λάρνακα η δημοσιογραφική διάσκεψη για την παρουσίαση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 Χρόνια Ζωής – 100 Χρόνια Ιστορίας της ΑΕΚ Λάρνακας. Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ και τις ομιλίες που έγιναν στην εκδήλωση.

Η ομιλία του πρόεδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα:

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να είμαι σήμερα παρών για την παρουσίαση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 30 Χρόνια ζωής και 100 Χρόνια Ιστορίας του σωματείου της ΑΕΚ Λάρνακας. Τότε πήραν μία πολύ σημαντική απόφασή να δημιουργήσουν την ομάδα της ΑΕΚ. Σαν ποδοσφαιρικός παράγοντας είχα την τιμή να συνεργαστώ με τον Ντίνο Λευκαρίτη και άλλους ανθρώπους που έβαλαν την Λάρνακα στο σωστό δρόμο. Πρόκειται για μία ομάδα ιδιόκτητο γήπεδο, με οικονομική σταθερότητα, δύο κύπελλα και με συμμετοχή σε ομίλους Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αποκορύφωμα βέβαια και η συμμετοχή πέρσι στις 16 καλύτερες ομάδες στο Ουέφα Κόνφερενς Λιγκ. Συγχαίρω την ΑΕΚ για τα 30 χρόνια ίδρυσης της και αυτούς που έκανα την ενοποίηση. Είναι ένας οργανισμός που έχουν ως προτεραιότητα το ευ αγωνίζεσθε και εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας».

Η ομιλία του πρόεδρου της ΑΕΚ, Άνδρου Καραπατάκη:

«Το ταξίδι μας ξεκινά το 1924 με κύριο σταθμό το 1994 όπου τα δύο ιστορικά σωματεία ΠΟΛ και ΕΠΑ κρίνονται ότι εν τι ενώσει η ισχύς ενώνονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Το 1994 γεννήθηκε η ΑΕΚ και γιορτάζει 30 χρόνια ζωής. Η ΑΕΚ εδραιώθηκε μέσα στα κορυφαία σωματεία και διακρίθηκε σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και πετόσφαιρα Είμαστε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε σε ομίλους Europa League και η ομάδα που προκρίθηκε πρώτα στα νοκ άουτ του Conference Legaue. Ναι κύριε δήμαρχε, όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό και λέμε ότι είμαστε με την ΑΕΚ όλοι γνωρίζουν τη Λάρνακα. Τα τελευταία 10 χρόνια ανεγείραμε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου κατηγορίας 4 που για πολλούς φάνταζε ακατόρθωτο. Αυτό έγινε με τη βοήθεια του κράτους, του ΚΟΑ της ΚΟΠ, τους ΓΣΠ, παραγόντων της πόλης και του απλού κόσμου. Αναγείραμε και κέντρο Ακαδημιών.
Αυτή η 100ετής πορεία έχει χιλιάδες πρωταγωνιστές και γι’ αυτό αναθέσαμε σε ειδικούς την συγγραφή του βιβλίου μας που θα κυκλοφορήσει μέχρι τέλος του έτους. Οι Σκαλιώτες πρέπει να είναι περήφανοι για την ΑΕΚ».

Η ομιλία του επίτιμου πρόεδρου της ΑΕΚ, Ντίνου Λευκαρίτη:

«Βλέπω ανθρώπους εδώ που περάσαμε διάφορα. Όταν αποφασίσαμε αυτή την ιστορική απόφαση, όταν ξεκινήσαμε μαζί με τον Φοίβο, τον Ηλία, τον Νικόλα, το Νίκο Αναγνώστου, τον Ανδρέα Ζαχαρίου, τον Ανδρέα τον Θεμιστοκλέους και τον Σταυρινό και πολλούς άλλους. Όταν φτάσαμε την πρώτη ημέρα μετά τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων να παίζουμε μέσα στο νέο στάδιο το ΓΣΖ, παίξαμε με τον Εθνικό Άχνας και σκόραρε ο Μάριος Κωνσταντίνου το πρώτο γκολ της νέας μας ομάδας. Εκείνη την μέρα πραγματικά κατάλαβα ότι ήταν σωστή απόφαση διότι είχε 3μιση χιλιάδες κόσμο. Όταν τους είδα στο γήπεδο είπα ότι πρέπει να κάναμε κάτι σωστό. Μετρούσαμε παντελονάκια, φανέλες, όσοι έπαιζαν από την ΕΠΑ και από τον Πεζοπορικό και ακούγαμε κριτικές. Είμαι περήφανος γιατί πραγματικά καταφέραμε και ενώσαμε την πόλη μας. Ήταν πρωτόγνωρο πράγμα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο τότε πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης μας έδωσε 100 χιλιάδες λίρες γιατί καταφέραμε να κάνουμε αυτό το επιχείρημα. Πραγματικά νιώθω περήφανος για αυτή την ομάδα αλλά πέρασε τα πάνω και τα κάτω αλλά ευτυχώς βρέθηκε νέο συμβούλιο με τον Άνδρο Καραπατάκη. Δεν θα ξεχάσω τη νύχτα που είχαμε τη γενική συνέλευση και σταθήκαμε με τον Ανδρέα Ζαχαρίου στην πόρτα γιατί εάν βγαίναμε έξω δεν θα είχε ΑΕΚ σήμερα. Όμως βρέθηκαν άνθρωποι που αγαπούν το σωματείου και θα το αγαπούν. Απολογούμαι που είμαι συγκινημένος αλλά είναι πολλά από μέσα στο μυαλό μου και σήμερα η ΑΕΚ διεκδηκάει πρωτάθλημα και είναι μέσα στους μεγάλους του κυπριακού ποδοσφαίρου και κατάφερε πολλά».

Η ομιλία του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Ιωσήφ Φράγκου:

«Θα παρουσιάσουμε το επετειακό λογότυπο και τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 30 χρόνων του σωματείου μας και των 100 χρόνων ζωής του. Είμαστε σε επαφή με καλλιτέχνη από την Ελλάδα για συναυλία η οποία θα γίνει στην ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ. Ακόμα, είμαστε σε επαφή με ομάδα του εξωτερικού για φιλικό αγώνα και στη διεργασία για το ιστορικό βιβλίο του σωματείου μας. Στόχος να πραγματοποιηθεί και γκαλά ντίνερ. Ελπίζουμε οι εορτασμοί να συνδυαστούν και με τον τίτλο του πρωταθλήματος».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ