Συνήθως λέμε, ότι το επόμενο ματς είναι σημαντικό, μέχρι το επόμενο. Αυτή τη φορά όμως, το επόμενο του ΑΠΟΕΛ είναι ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ώστε να έχει σημασία το επόμενο αλλά και το μεθεπόμενο.
Αν νικήσει την Κυριακή τον Άρη, τότε ακόμα και αν δεν νικήσει το επόμενο με την Ομόνοια θα πάει να παίξει τον τίτλο στο μεθεπόμενο με την ΑΕΚ.
Προσέξτε τι ακριβώς συμβαίνει. Το ΑΠΟΕΛ νικάει τον Άρη και είναι στην 1η θέση. Δεν νικάει την Ομόνοια και είναι είτε στην 1η, είτε στη 2η θέση (ανάλογα με το ΑΕΚΟμόνοια) αλλά αν νικήσει την ΑΕΚ στο φινάλε θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα!
Για τούτο και είναι το πιο σημαντικό από τα τρία, αυτό με τον Άρη. Επαναλαμβάνουμε. Αν έρθει η νίκη, τότε διατηρείται η δυναμική για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και συνάμα, η ευκαιρία ακόμα και με στραβό αποτέλεσμα με την Ομόνοια, να γίνει γύρος θριάμβου με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ αν νικήσει.
Αν όμως…στραβώσει το αποτέλεσμα με τον Άρη, τότε, όχι μόνο θα τεθεί σε κίνδυνο η 1η θέση αλλά και η πιθανότητα κατάκτησης του πρωταθλήματος.
Είναι γνωστά σενάρια στον Αρχάγγελο και αυτός είναι ο λόγος που ΑΠΑΝΤΕΣ έχουν το μυαλό στο ματς της ερχόμενης Κυριακής με μοναδικό στόχο να φύγουν νικητές στην αναμέτρηση με τον περσινό πρωταθλητή.
Στον Αρχάγγελο, επέστρεψαν στις προπονήσεις και ο Σα Πίντο, είδε όλους τους ποδοσφαιριστές να δηλώνουν πανέτοιμο για τον επόμενο αγώνα.
Λογικά και εκτός απροόπτου, ο Πορτογάλος θα επαναλάβει την 11άδα με την Πάφος FC και θα αποφύγει (εκ νέου) τα πειράματα που κόστισαν ακριβά με τις δύο εντός έδρας ήττες από Ομόνοια και Ανόρθωση αντίστοιχα.